StoryEditorOCM
NogometMAĐARSKA

Nije i peta utakmica u nizu čista mreža, ali je on bio opet za pet - Karlo Sentić slavi novi pobjedu s DVTK-om

Piše Tonči Vlašić
28. rujna 2024. - 17:00

Prekinut je niz Karla Sentića, nakon 414 minuta se zatresla mreža Dubrovčanina u mađarskom prvenstvu, ali boljeg na terenu nije bilo, jer u suprotnom ne bi DVTK slavio pobjedu protiv Zalaegerzega (2:1), svoju treću ukupno ove sezone. Plus prvoligaš iz Miškolca ima tri neodlučena rezultata, te dva poraza. Lijepo ga je vidjeti u samom vrhu poretka, a pogotovo kad se zna kako je za to među najzaslužnijima 23-godišnjak, koji je karijeru počeo u Nogometnoj akademiji Libertas. 

Sentić je u prvom poluvremenu imao jednu veliku obranu, ukupno tri. Vratar gostiju jednu. Gosti su bili opasniji, duplo više udaraca su uputili prema vratima, međutim, raspoložen je Dubrovčanin, i kad je bilo tako, vraćaju se kući praznih ruku. 

Bila je ovo šesta prvenstvena utakmica Sentića ove sezone na vratima DVTK, propustio je prve dvije u kojima je DVTK osvojio bod. Ovo je peta prvenstvena utakmica u nizu prvoligaša iz Miškolca bez poraza, računajući i kup, šesta. Sentić je izgubio samo prvu koju je branio, i to u 3. kolu prvenstva od Ferencvarosa, prvaka, i to je bio najbolje ocijenjeni igrač utakmice. Spriječio je uvjerljiv poraz DVTK-a.

Potom prva čista mreža u 4. kolu, pa druga čista mreža u 5. kolu, pa opet čista mreža u 6. kolu, pa u 7. kolu četvrta čista mreža u nizu. Nije bila i peta, ali bez Sentića ne bi se u 8. kolu prvenstva slavila u Miškolcu treća ovosezonska pobjeda i nova tri boda.

28. rujan 2024 17:02