StoryEditorOCM
NogometMAĐARSKA

Sjajna vijest iz Budimpešte, ni Ujpesti FC nije uspio. Gospar Čista mreža, Karlo Sentić, 360 minuta bez primljenog pogotka!

Piše Tonči Vlašić
21. rujna 2024. - 20:59

Čista je opet mreža Karla Sentića, njegov DVTK je uzeo bod u Budimpešti kod UTE (Ujpesti FC) u 7. kolu domaćeg prvenstva, te sad ima dvije pobjede, tri neodlučena rezultata i dva poraza.

Dubrovčanin je prva dva prvenstvena kola odgledao s klupe, potom je stao među vratnice sastava iz Miškolca, a ovo mu je sad četvrta utakmica ove sezone kako nije primio pogodak, i to četvrta prvenstvena u nizu!

I kad je tako, gdje ćeš bolje. Plus, da se ne zaboravi, Karlo je u jedinom porazu, kojeg je doživio ove sezone dok je bio među vratnicama, bilo je to u njegovoj prvoj utakmici među vratnicama, protiv aktualnog prvaka, Ferecvarosa 0:2, bio najbolji pojedinac utakmice. Spasio je tad svoj sastav uvjerljivijeg poraza. Ferencvaros je drugi pogodak postigao u sudačkoj nadoknadi utakmice. 

Plus je i činjenica kako je DVTK sa Sentićem na golu prošao i u kupu prvu prepreku.

Sentić, dakle, 360 minuta bez primljenog pogotka u mađarskom prvenstvu, istaknut je u svakom izvještaju s utakmice. Tako je bilo i danas: Velika prilika za domaćina, igrala se 36. minuta, lopta je išla pod gredu DVTK, ali Sentić izbija loptu u korner. I nije to jedina situacija kad je Dubrovčanin bio na visini zadatka.

image

Dubrovčanin Karlo Sentić na vratima mađarskog prvoligaša, Diósgyőri VTK (DVTK)

21. rujan 2024 21:02