StoryEditorOCM
NogometNAJVEĆI HRVATSKI DERBI NA RASPRODANOM POLJUDU

‘Gori‘ Poljud, Hajduk u tri dodira matirao Dinamo, te mu je sad sve super i sve za pet

Piše Tonči Vlašić
1. listopada 2023. - 19:58

Sahitiiiiiiiiiii

Hajduk - Dinamo 1:0

SPLIT Stadion Poljud. Gledatelja 33.824. Sudac: Igor Pajač (Sveti Ivan Zelina).

Strijelac: 1:0 Sahiti (59)

HAJDUK: Lučić - Moufi (od 90. Mikanović), Šarlija, Uremović, Melnjak - Sigur (od 46. Žaper), Krovinović - Benrahou (od 78. Diallo), Odjidja (od 46. Trajkovski), Sahiti (od 83. Dolček) - Livaja.

DINAMO: Nevistić - Moharrami, Šutalo, Perić, Ljubičić (od 74. Mihajličenko) - Bulat (od 74. Kulenović), Mišić - Emreli, Baturina, Vidović - Petković (od 44. Drmić).

Sjanim pogotkom Emira Sahitija, akcija s tri dodira, Hajduk je dobio najveći hrvatski derbi na rasprodanom Poljudu protiv aktualnog prvaka, Dinama, te sad ima pet bodova više od njega s tim što ‘Plavi‘ imaju utakmicu manje. Hajduk je na vrhu, na kontu 21 bod. Rijeka je druga s 19 bodova...

Dinamo bez prave prilike, ostao je pred kraj prvog poluvremena bez kapetana Bruna Petkovića, koji je zbog ozljede izašao iz igre. Derbi je odlučen u 59. minuti. Sve je krenulo od Ivana Lučića, vratara Hajduka, koji je ispucao loptu, koju je Aleksandar Trajkovski prebacio glavom. Dinamo je loše reagirao u skoku, pa se Sahiti uspio sjuriti i smjestiti ‘balun‘ u donji desni kut gola Ivana Nevistića.

image

Sadegh Moharrami nije uspio spriječiti pogodak Emira Sahitija

Ante Cizmic/Cropix
image

Slavi Emir Sahiti

Ante Cizmic/Cropix

Hajduk je dobio i drugi ogled za bodove protiv najvećeg rivala. Na startu sezone bio je uspješniji 2:1 usred Maksimira. Euforija je splasnula nakon što je niz od pet pobjeda prekinut porazima od Istre u Poljudu i u gostima kod Gorice, ali pobjeda kolo prije protiv Lokomotive kod kuće 1:0, sad istim rezultatom trijumf protiv Dinama, oba puta strijelac Sahiti, te opet sve ‘gori‘, opet se priča o naslovu prvaka, kojeg se čeka od 2005. godine. 

image

Više od 33.000 gledatelja

Jakov Prkic/Cropix
image

Uspomena na pobjedu protiv Dinama - Čupići na Poljudu

image

Goooooooool

Ante Cizmic/Cropix
image

Poljud

Josko Ponos/Cropix
image

Lukša Jakobušić i Mirko Barišić 

Paun Paunovic/Cropix

Navijači Hajduka spektakularno su otvorili utakmicu. Prije početka najvećeg hrvatskog derbija napravili su veliku koreografiju preko sjeverne i istočne tribine. Na taj način su obilježili rekord od 100.000 članova. Malo klubova na svijetu se mogu pohvaliti sa šesteroznamenkastom brojkom članova...

Iduće kolo je derbi na Rujevici: Rijeka - Hajduk.

27. travanj 2024 14:30