StoryEditorOCM
Zabava"BALKANSKI BLUZERI"

U KINU SLAVICA - Mostar Sevdah Reunion balkanskim ritmovima priredio nezaboravnu večer svojim obožavateljima

Piše DV
14. kolovoza 2020. - 22:31
Nezaboravnu večer, uz vokale i melodiju svjetski popularnog banda, Mostar Sevdah Reunion priredio je svojim slušateljima i obožavateljima. Koncert koji se održao u kinu Slavica privukao je veliki broj zainteresiranih koji su došli poslušati atraktivne ritmove poznatog banda.

Spojem iskustva, mladosti i sevdalijske elegije s balkanskim i romskim furioznim standardima, Mostar Sevdah Reunion je jedan od najpoznatijih balkanskih i etno sastava. To je grupa glazbenika koje ujedinjuje ljubav prema tradicionalnoj muzici – sevdahu.

Svoj umjetnički izraz su pronašli u izvođenju i interpretaciji sevdalinki i romske muzike kroz suvremena aranžmanska rješenja. Prvi album koji su izdali 1999. godine sa glavnim vokalom Ilijazom Delićem i specijalnom gošćom na albumu – kraljicom romske muzike – Esmom Redžepovom, doživio je veliki uspjeh i očarao domaće i internacionalne slušatelje i kritičare. Svojim jedinstvenim stilom izvođenja te kombinacijom izvornih sevdalinki s jazz, blues, soul i etno glazbenim elementima, predstavnici sevdaha 21. stoljeća, Mostar Sevdah Reunion ne prestaju oduševljavljavati publiku diljem svijeta!
16. lipanj 2024 02:15