StoryEditorOCM
ZabavaVIDEO

Dijana Čuljak ugostila dubrovačku psihoterapeutkinju Karmen Kmetović Prkačin: ‘Na terapiju mi više dolaze muškarci, obično su jako emocionalni i ne znaju se nositi s tim‘

Piše Dv
6. studenog 2021. - 11:56
Psihoterapeutkinja Karmen Kmetović Prkačin s urednicom i voditeljicom DIjanom ČuljakBiljana Blivajs/Cropix

U emisiji „Bez brige s Dijanom” urednice i voditeljice Dijane Čuljak gostovala je dubrovačka psihoterapeutkinja i spisateljica Karmen Kmetović Prkačin, donosi Gloria.

- Partnersko savjetovanje ne mora uključivati i drugu stranu. Meni na terapiju više dolaze muškarci, imam jako puno muških klijenata, to je nevjerojatno. Obično su to klijenti koji su zapravo preemotivni, jako emocionalni i ne znaju se nositi sa svojim emocijama i onda se jednostavno dogodi da pucaju i ono što radim s njima, zapravo, učim ih da prepoznaju emocije, da ih nauče procesuirati jer kad ih nauče procesuirati onda je puno lakše nositi se sa životnim izazovima, kazala je Kmetović Prkačin koja je inače s Ivanom Mijić Vulinović napisala i dvije knjige, psihološko-pravni priručnik „Vodič kroz razvod braka” te „Vodič kroz sretan brak”.

- Kroz svoj život danas se vodim krilaticom ‘Upali srce, ugasi mozak‘ jer sam previše dozvoljavala razumu da me vodi i udaljila sam se od svog srca. Kada sam duši dopustila da me vodi, život me odveo na puno bolje mjesto, dao mi je puno bolje izbore. Ipak, najvažnije je da vodimo računa o balansu, govori psihoterapeutkinju Karmen Kmetović Prkačin koja je nakon 15 godina rada u državnoj službi dala otkaz i odlučila sebi pružiti priliku biti sretna. Iako je taj period bio iznimno stresan, danas diše punim plućima, donosi Gloria.

Najviše radi s osobama koje imaju probleme u partnerskim odnosima. Neki dolaze sami, neki zajedno.

02. svibanj 2024 17:30