StoryEditorOCM
S mora i krajaZAČARANI KRUG

‘Tvornica otpada‘ u Biljanima Donjim kasni osam mjeseci: Slovenski izvođači radova traže još 100 milijuna kuna, u suprotnom prijete - raskidom ugovora. Lokalni političari sve prebacuju - na Vladu!

Piše Predrag Opačić
8. lipnja 2022. - 11:30
SPECIJAL: SD Biljane donje, Zadar, 240522 U tijeku je izgradnja Centra za gospodarenje otpadom u Biljanima donjim, projekt je vrijedan 386 milijuna kuna. Na fotografiji: radovi.Luka Gerlanc/Slobodna Dalmacija

Izgradnja Centra za gospodarenje otpadom u Biljanima Donjim već sada kasni između sedam i osam mjeseci, ali to nisu najcrnji oblaci nadvijeni nad projekt težak 368 milijuna kuna. Izvođač radova, slovenski konzorcij ”Riko” već je najavio da će ubrzo podnijeti i službeni zahtjev za korekciju cijene, a sijevnula je i prijetnja po kojoj se i raskid ugovora pojavljuje kao jedna od opcija!

Pritom, dođe li do proboja roka, a zacrtano je da sve mora biti dovršeno do kraja sljedeće godine, država bi se našla pred opasnosti od plaćanja ogromnih penala.

Slovenska tvrtka navodi tri suštinska razloga zbog kojih više nisu u stanju izvesti radove po ugovoru i to zbog velikih poremećaja na tržištu: najprije je dvije godine trajala epidemija korona virusa, pa je svjetsko gospodarstvo zah...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 06:50