StoryEditorOCM
OtociDIVLJANJE NA MORU

Korak do tragedije ispred plaže: mladi Dalmatinac naletio skuterom na Čehinju i teško je ozlijedio! Htio sve zataškati

Piše Zadarski.hr
12. rujna 2023. - 10:27

Policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana, 21-godišnjakom koji se sumljiči za kazneno djelo ugrožavanja posebnih vrsta prometa te nad 41-godišnjakom koji se sumnjiči za kazneno djelo sprječavanja dokazivanja.

Mladić je osumnjičen da je na moru na području Vira upravljao vodenim skuterom, te je kršenjem propisa o sigurnosti plovidbe izazvao nesreću u kojoj je teže tjelesne ozljede zadobila 47-godišnja državljanka Češke, dok ju je vukao na tzv. napuhancu.

- U prostorijama policije provedeno je kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjakom koji se sumnjiči da je 21-godišnjaka i 25-godišnjaka naveo da tijekom obavljanja službenih i dokaznih radnji ispred nadležnih tijela, lažno svjedoče kako je 25-godišnjak u kritično vrijeme upravljao morskim skuterom.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, Državnom odvjetništvu u Zadru protiv 21-godišnjaka je podnesena kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ugrožavanje posebnih vrsta prometa te se protiv 41-godišnjaka podnosi kaznena prijava godinu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela sprječavanje dokazivanja - naglašavaju iz Policijske uprave zadarske.

Ozlijeđenoj državljanki Češke pružena je liječnička pomoć u Općoj bolnici Zadar gdje su joj utvrđene teške tjelesne ozljede.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 22:19