StoryEditorOCM
ObalaOLDTIMER SUSRET

Vrhunski cestovni veterani okupili se u Solinu, a najzanimljiviji bio je njihov pohod prema Mravincima i Kaštelima

Piše JOŠKO DADIĆ
30. kolovoza 2023. - 12:23

U središtu Solina u organizaciji Oldtimer kluba "Zvonimir" održan je 14. Međunarodni oldtimer auto-moto susret.

Program je okupio veliki broj ljubitelja atraktivnih limenih ljubimaca koji su oduševili Solinjane i njihove goste iz inozemstva. Na početku susreta sve prisutne pozdravio je klupski predsjednik Boris Lozić koji je zahvalio na dolasku izvanrednih povijesnih vozila iz Hrvatske te iz Bosne i Hercegovine, Njemačke i Slovenije.

Nakon toga su se organizatorima i gostima obratili Dalibor Ninčević, solinski gradonačelnik, koji je pozdravio sve sudionike velike manifestacije, te Ivica Pivačić, predsjednik Zajednice tehničke kulture Splitsko-dalmatinske županije.

image

Povratak u prošlost

Hrvoje Prnjak

U ime 15 članica Zajednice s više od 1000 članova, Pivačić je čestitao klubu na uspješnoj organizaciji kao i na dosadašnjem radu na očuvanju industrijsko-tehničke baštine u najvećoj dalmatinskoj županiji i u Hrvatskoj.

Svim gostima su se predstavili "Solinski bubamarci", zatim članovi gimnastičkog kluba "Salto" iz Solina, te na kraju i "Solinske mažoretkinje".

Slijedio je start svih sudionika prema Mravincima, kratko zadržavanje na Mravinskoj glavici te posjet i razgledavanje antičke Salone, metropole rimske provincije Dalmacije. Sudionici susreta zatim su se uputili u Kaštel Gomilicu na radost brojnih Kaštelana i njihovih gostiju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 15:03