StoryEditorOCM
ObalaNEPOPULARAN POTEZ

Nema više besplatnog parkinga ispred omiljenog dalmatinskog šoping-centra: trgovci to ne žele, imaju li građani izbora?

Piše Šibenski.hr
3. studenog 2023. - 15:12

Sukladno odluci o korištenju gradskih parkirališta koju su šibenski viječnici donijeli davne 2001. godine, parkiralište u Ulici Stjepana Radića (oko Robne kuće "Vidici") razvrstano je u drugu zonu i određeno da njime upravlja javna tvrtka "Gradski parking".

Prema tom dokumentu, "Gradski parking" je uredio prostor oko prodajnog centra i počeo upravljati tim prostorom za smještaj vozila, ali je nedugo zatim, na inicijativu tadašnjih zakupaca trgovačkog objekta bio postignut dogovor prema kojem oni zakupljuju sav parkirališni prostor kako bi kupcima i korisnicima njihovih usluga parking bio - besplatan.

image
Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix

Tijekom godina ugovor sa zakupcima se produljivao sve do ovih dana kada su zakupci trgovačkih kvadrata, kako doznajemo, odlučili da ne žele više sudjelovati u financiranju zakupa. To su obrazložili "prometnim neredom koji trenutno vlada na tom prostoru, otežanim uvjetima dostave robe i učestalih problema s dugotrajno parkiranim automobilima".

Sukladno spomenutoj odluci Gradskog vijeća i uz suglasnost Gradske četvrti Vidici, tvrtka "Gradski parking" će ponovno uspostaviti upravljanje prometom u mirovanju na toj površini.

Trenutno se provode pripremne radnje za prometno uređenje prostora, postavljanje parkirališne infrastrukture te vertikalne i horizontalne signalizacije. Na javnom parkiralištu vrijedit će cijene za drugu šibensku zonu, kao i sve pogodnosti za stanare okolnih zgrada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 23:15