StoryEditorOCM
ObalaNAPAD U APARTMANU

Krvav sukob usred Dalmacije: nevjenčanog supruga izbola nožem dugim 20 centimetara! ‘Pokrivala‘ je kći iz prvog braka

Piše Ahmet Kalajdžić
10. listopada 2023. - 09:43
Ukrajinka se poslužila nožem za napad na nevjenčanog supruga, inače slovačkog državljaninaŽeljko Puhovski/Cropix

Nakon provedene istrage, Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku podiglo je optužnicu protiv državljanke Ukrajine (46) zbog kaznenog djela pokušaja ubojstva.

Pokušaj usmrćivanja slovačkog državljanina, nevjenčanog supruga napadačice, dogodio se 10. rujna u mjestu Luka Dubrava u općini Janjina na poluotoku Pelješcu.

Prema dostupnim podacima iz još nepravomoćne optužnice, izvanbračni partneri su na najvećem dalmatinskom poluotoku iznajmili apartman tijekom godišnjeg odmora. Nekoliko stotina metara od njih, apartman je iznajmila i njezina kći iz prijašnjeg braka u kojem se oko 23 sata dogodio verbalni sukob kojem je prethodilo ispijanje veće količine alkoholnih pića, u čemu je prednjačio Slovak, iskazujući previše agresivnosti.

Tijekom sukoba su zaključili da je došlo vrijeme za razlaz te se on, s bocom vina, uputio u zajednički apartman, da bi ubrzo stigla i Ukrajinka kako bi pokupila osobne stvari. Tijekom pakiranja je ponovno došlo do verbalnog, a potom i fizičkog sukoba u kojem su se bivši partneri jedno drugo više puta ošamarili.

U jednom je trenutku Ukrajinka uzela kuhinjski teflonski nož, oštrice duge 20 centimetara, koji se nalazio u apartmanu i ubola ga njime ispod rebara, nakon čega je oštricu oprala pod mlazom vode.

Kći je izjavila kako je na licu i vratu majke bilo modrica, ali liječnici ih nisu zabilježili. Slovak je osobnim vozilom prijatelja iz Luke prevezen u Janjinu, a potom vozilom Hitne pomoći do dubrovačke bolnice gdje mu je pružena liječnička pomoć.

Sudski medicinski vještak je utvrdio kako je u duljini pet centimetara, neposredno ispod rebrenog luka, zadobio ubodnu ranu prednje lijeve strane trbuha. Nož je srednjom silinom probio potrbušnicu, ali srećom nije ozlijedio unutarnje vitalne organe, ali je prema ostavljenim tragovima u tijelu vještak zaključio da se najvjerojatnije radi o značajnim pomacima oštrice u smjerovima gore-dolje, odnosno lijevo-desno.

Svi prikupljeni dokazi dovoljan su i valjan temelj za optužnicu zbog osnovane sumnje da je imala namjeru lišavanja života te da je počinila kazneno djelo pokušaja ubojstva. Stoga je, ali i zbog opasnosti izbjegavanja dovršenja kaznenog postupka, sve do njegova okončanja protiv optuženice produljen istražni zatvor u kojem se nalazi od 11. rujna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 20:22