StoryEditorOCM
ObalaEpilog okupljanja

Kontroverzni Pernar nakon cirkusa u Dalmaciji izveden na sklekove i izdržaj pred prekršajnog suca, evo za što ga terete

Piše Šibenski.hr
9. veljače 2024. - 12:55

U Policijskoj postaji Šibenik dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom osumnjičenim za prekršaj iz Zakona o javnom okupljanju - priopćila je Policijska uprava šibensko-kninska.

Kako smo pisali, riječ je o Ivanu Pernaru, nekadašnjem saborskom zastupniku, a danas jednako osebujnom "influenceru" koji se na svome "proputovanju" Dalmacijom, nakon Splita, u četvrtak zaustavio u Šibeniku. Svoj susret sa srednjoškolcima nekoliko šibenskih obrazovnih ustanova također je snimao i objavio na društvenim mrežama. 

- Zbog kršenja odredbi Zakona o javnom okupljanju osumnjičeni je uz optužni prijedlog priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku - nastavlja se u policijskom priopćenju i zaključuje:

- Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je 39-godišnjak 8. veljače u Šibeniku ostvario obilježje prekršaja iz Zakona o javnom okupljanju, jer je u zoni odgojno-obrazovne ustanove, prethodno koristeći društvene mreže, organizirao i pozivao na javno okupljanje radi promicanja vlastitih interesa.

Na okupljanju je sudjelovalo oko stotinjak učenika srednjih škola, a osumnjičeni je organizirao i natjecanje u izdržaju i sklekovima, sve radi osobne promocije, s obzirom na to da je video sadržaj učinio dostupnim javnosti na društvenim mrežama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 06:41