StoryEditor
Obalaneki su već požalili

HGSS-ovci iz Makarske upozoravaju: Ne krećite na Biokovo, te avanture obično završe pozivom nama! Uostalom, pogledajte kako dere bura na Skywalku

Piše PSD
26. prosinca 2020. - 18:19
Matko Begovic/makarska Kronika

Nakon što je jedna od današnjih vijesti bila i objava Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) da je jedno vozilo ostalo zatočeno u snijegu na Dinari kod skloništa Pume, javili su se i djelatnici HGSS-ove stanice Makarska koji su upozorili javnost na zimske uvjete koji vladaju i na Biokovu.

U objavi na svom službenom Facebook kanalu su upozorili kako zadnjih dana na Biokovu vladaju snježni uvjeti, a Park prirode Biokovo je službeno zatvoren. Nažalost, čim su se na taj način odlučili obratiti svojim pratiteljima, očigledno je da im probleme zadaje više ljubitelja prirode i bijelog pokrivača. To su potvrdili svojom porukom koju su uputili svim planinarima i izletnicima.

image
Matko Begovic/makarska Kronika

- Nakon niza intervencija tijekom dana zbog nepromišljenih izletnika koji se s osobnim vozilom neopremljenim za snježne uvjete upute na avanturu koje završe pozivom HGSS-u kako su zapeli u snijegu, moramo vas upozoriti da se, ako ne morate, ne upućujete na Biokovo, a pogotovo ne nepripremljeni za snježne uvjete, te da ne govorimo s kakvim sve posljedicama taj put može završiti - upozorili su iz HGSS-ove stanice Makarska.


Matko Begović popeo se danas do zatvorenog Skywalka

Na kraju su zaželjeli svima sretan i blagoslovljen Božić u želji da ga svi provedu u miru i krugu svojih obitelji. A u slučaju potrebe, podsjetili su, možete ih dobiti pozivom na 112.

image
Matko Begovic/makarska Kronika
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2021 03:02