StoryEditorOCM
Zadar plusBRAVO ZA HUMANOST

Udruga ‘Šijavoga‘ iz Privlake i ‘Maraška‘ iz Zadra organizirale akcije kako bi pomogle Ligi protiv raka Zadar i Odjelu onkologije

Piše L.B.
14. siječnja 2022. - 12:20

Udruga „Šijavoga“ iz Privlake je, organizacijom Božićnog turnira u malom nogometu, prikupila sredstva za Ligu protiv raka, te za pomoć u liječenju 15-godišnje Petre Adžić iz Starigrada.

- Nazvali smo to „sportski advent“, za Ligu smo prikupili 4.000 kuna i jednako toliko za Petru. U organizaciji su najviše sudjelovali MNK „Privlaka 2017“, Općina, te općinska Turistička zajednica, tako da smo mogli pomoći – rekao je Šime Begonja, predsjednik Udruge „Šijavoga“, nazvane po „šijanju“ veslima u malom brodu, ribarici.

Sredstva koja je „Šijavoga“ prikupila za Ligu namijenjena su nabavci popratnih aparata za Odjel onkologije Opće bolnice Zadar.

I zadarska Udruga odgajatelja predškolske djece „Maraška“ je u prosincu, i u Privlaci i u Zadru, skupljala novac za Ligu protiv raka.

- U Privlaci i na Višnjiku u Zadru imali smo štandove na kojima smo prodavali božićne ukrase, čestitke i druge rukotvorine koje sami izrađujemo. Organizirali smo i predstavu za djecu na Višnjiku, koja je također bila humanitarnog karaktera. Mi kontinuirano pomažemo Ligi, kad god možemo, makar i simbolično, tako da je i ova akcija bila jedna u nizu. U prosincu smo prikupili 3.000 kuna za Ligu, a sredstva ćemo nastaviti prikupljati kako bi se što bolje pomoglo našim onkološkim bolesnicima – kazala je Edita Toši, predsjednica Udruga odgajatelja predškolske djece „Maraška“ Zadar.

06. svibanj 2024 09:19