StoryEditorOCM
KalelargaHUMANITARCI

Liga protiv raka prikupila 11 tisuća eura za dodatnu opremu potrebnu za rad linearnog akceleratora

Piše Zadarski.hr
4. kolovoza 2024. - 21:19

Iza Lige protiv raka Zadar još je jedna uspješno zaokružena humanitarna likovna izložba kojom su prikupljena financijska sredstva za potrebe onkoloških bolesnika.

U sklopu svibanjske izložbe "Umjetnost može liječiti“ upriličenoj u Gradskoj loži Zadar od prodanih slika poznatih hrvatskih autora prikupljeno je 7.783,43 eura za popratne dijagnostičke i terapijske aparate za onkološke bolesnike. 

Ova skupna izložba renomiranih hrvatskih umjetnika u organizaciji galeristice i članice predsjedništva zadarske Lige protiv raka, Mirke Batur, izazvala je veliku pozornost kod građana Zadra koji su opet pokazali svoju humanost i prepoznali trud i nastojanja koja ova udruga ulaže za dobrobit oboljelih.

Ovoj posljednjoj akciji pridružila se i Optika Maris koja je također prikupila iznos od 3.200 eura te ga donirala za popratne aparate koji su neophodni u liječenju oboljelih od raka. 

Zadarska bolnica bit će jedina opća bolnica u Hrvatskoj koja će imati linearni akcelerator, a za njegov svakodnevni rad potrebna je još dodatna oprema i popratni aparati prema kojoj su usmjerene sve donacije.

Liga protiv raka Zadar se još jednom posebno zahvaljuje Optici Maris i svim onima koji su doprinijeli prikupljanju sredstava i realizaciji humanitarnih akcija.

21. rujan 2024 09:46