StoryEditorOCM
Zadar plus"VIDIMO SE DOGODINE"

Po drugi put zaredom djevojka iz Galovca je pobijedila na najpoznatijem festivalu mladih pjevača amatera - bravo Nina!

Piše K. Š.
5. kolovoza 2023. - 15:00

Održano je 11. izdanje tradicionalnog Vir festa, najpoznatijeg festivala mladih pjevača od 11 do 19 godina koje je ispunilo sva očekivanja organizatora, domaćina i publike. Priča se ponavlja iz godine u godinu, pa čak i pobjednica. Ovogodišnji Vir fest pripao je apsolutnoj pobjednici, energičnoj dvanaestogodišnjoj Nini Vujević iz Galovca, dok je prva nagrada publike otišla Matei Mandić.

– Prekrasan je osjećaj, pogotovo zato što sam nastupila i pobijedila lani na jubilarnom Vir festu. Vidimo se dogodine – poručila je mlada Galovčanka prekrasne boje glase i uvjerljivog nastupa. Vujević je pjevala zahtjevnu Rolling in the Deep od Adele, a izvela ju je sjajno. Drugu nagradu žirija dobila je Lea Pućo, a treću Vita Zorica. Publika je drugu nagradu dodijelila Marieli Pavlici, dvanaestogodišnjoj Njujorčanki virskih korijena, a treće Niki Marinović. Debitanticom Vir festa proglašena je Marta Hren, a najbolji scenski nastup imala je Mia Nikolić. Nastupilo je četrnaest djevojčica, gošće Vir festa bile su rafinirana Nika Komadina i karizmatična Hana Grubić, dok je glazbenu pratnju pjevačicama pružila vrhunska zadarska grupa Vista.

Najpoznatije pjevačko natjecanje za mlade organizirali su glazbena Udruga Melodija i virska Turistička zajednica, odnosno umjetnički direktor Vir festa Zdenko Sarađen i direktor virskog TZ-a Srđan Liverić, a glavnu nagradu pobjednici Vir festa uručio je načelnik Općine Vir Marino Radović izrazivši podršku svim mladima, njihovom talentu i trudu.

16. rujan 2024 21:13