StoryEditorOCM
RegionalNA ISPUNJENOM TRGU

Održan 12. Vir fest, festival mladih pjevača amatera, glavne nagrade Zagrepčanki Sofiji Makar i Roku Serdareviću iz Škabrnje

Piše Kažimir Škrbić
25. srpnja 2024. - 13:37

Dvanaesto izdanje Vir festa nadmašilo je sva očekivanja organizatora, domaćina i publike: na ispunjenom Trgu svetoga Jure pred više od tisuću i pol gledatelja najviše razloga za slavlje imali su Sofia Makar koja je dobila glavnu nagradu žirija te Roko Serdarević kojemu je pripala prva nagrada publike. Desetogodišnja Zagrepčanka Sofia došla je na najpopularniji festival mladih pjevača amatera sa svojom bakom Janom i osvojila glavnu nagradu i srca žirija.

– Presretna sam, ovo mi je bilo prvo festivalsko natjecanje u Viru. Spremala sam se tjedan dana uvježbavajući pjesmu i nastup. Ako bih svoju sreću sada morala ocijeniti od jedan do deset, onda bih rekla da sam sretna kao tisuću – presretna je bila pobjednica Vir festa 2024. Mlada Zagrepčanka pjesmu „Perfect“ otpjevala je kao da joj je engleski materinji jezik, i to s puno emocija i strasti, dok je Roko iz Škabrnje jednako strastveno i energično osvojio publiku s eurovizijskim ultimativnim hitom „Rim Tim Tagi Dim“.

– Baš sam prezadovoljan. Dobro je ispalo – dodao je pobjednik po izboru festivalske publike. Nastupilo je 14 mladih izvođača na pozornici koja je i ove godine ponudila prepoznatljivi scenski spektakl s obiljem svjetlosnih i vatrenih efekata, a pjevače je bez greške pratila sjajna grupa Vista iz Zadra.

– Bilo je fantastično. Publika je bila nikad brojnija i naprosto sjajna. Ovo nam je velika podrška i poticaj da trinaesto izdanje Vir festa bude još bolje – kazao je umjetnički direktor Festivala Zdenko Sarađen, čija je glazbena udruga Melodija bila organizator Vir festa, dok su podršku Sarađenu i Melodiji pružili destinacijska menadžment kompanija Vir turizam i virska Turistička zajednica. Direktor Vir turizma Kristijan Bašić, voditeljica marketinga Vir turizma Barbara Buškulić i direktor virskog TZ-a Srđan Liverić sudjelovali su u žiriranju i podjeli nagrada te birali riječi govoreći o festivalu koji je tijekom godina znatno prerastao početnu ideju okupljanja mladih pjevača iz Zadarske županije i Dalmacije. Na ovogodišnjem Vir festu održanom u utorak na otoku Viru sudjelovali su pjevači iz cijele Hrvatske.

– Vidjeli smo da spoj zabave, natjecanja i spektakla sjajno funkcionira te da je publika na Viru odlično prihvatila takav festivalski koncept. Mladi su pokazali da znaju pjevati, pa se nadam da će im Vir fest biti odskočna daska i daljnji motiv za bavljenje glazbom – poručio je direktor Liverić. Nastupili su još Nikola Pavičin (druga nagrada žirija), Nika Marinović (treća nagrada žirija), Viktor Kolmar (druga nagrada publike), Sofia Lovrić (treća nagrada publike), Vita Zorica (nagrada za scenski nastup), Greta Veleslavić (najbolji debitant), Luca Bašić, Mia Nikolić, Marija Hren, Tara Lozić, Marta Hren i Lea Pućo. U dodatnom programu nastupile su pjevačice Matea Mandić i dvostruka uzastopna pobjednica Vir festa Nina Vujević.

image
Virski List/
image
Virski List/
image
Virski List/
image
Virski List/
image
Virski List/
image
Virski List/
image
Virski List/
image
Virski List/
image
Virski List/
06. rujan 2024 22:53