StoryEditorOCM
SportEUROCUP KARLOVAC 2023.

U konkurenciji 2796 boraca iz 32 države, KBK Palesta iz Benkovca najbolje plasirani klub iz Hrvatske: osvojili su ukupno šest odličja!

Piše Ivica Gjergja
13. veljače 2023. - 19:51

Na ‘Eurocupu Karlovac 2023‘ gdje je sudjelovalo 215 klubova, te 2796 boraca iz 32 države, KBK Palesta iz Benkovca zauzela je ukupno 19. mjesto. Oni su kao najbolji plasirani klub iz Hrvatske osvojili ukupno šest odličja od čega tri zlatne medalje i tri brončane i ukupno drugo mjesto kao najbolji klub iz Hrvatske. Njihovi članovi su pokazali da znaju kicboxing i da će na sljedećim natjecanjima biti još bolji.

Rezultati:

Frane Ljutic, zlato PF + 47 kg kao stariji kadet pobijedio je tri borca ispred sebe i zauzeo prvo mjesto.

Marjan Bagavac zlato LC +69 kg kao stariji kadet pobijedio i osvojio zlatnu medalju.

Marjan Bagavac zlato KL +69 kg ponovno i u disciplini kick light pobijedio tri protivnika te zauzeo prvo mjesto.

Karlo Vundać bronca KL - 52 kg pobijedio dva protivnika te zauzeo treće mjesto.

Josip Čumurdzić bronca PF -37 kg zbog velikog broja natjecatelja u njegovoj disciplini imao je tri pobjede te zauzeo treće mjesto.

Leo Nikolić bronca PF -32 kg.

Za klub su još nastupili:

Ivano Striguljica koji je imao pobjedu nad hrvatskim protivnikom, ali nije uspio uzeti medalju, te Marko Kutija, Ivan Kruneš i Korina Mamić, koji, također, nisu uspjeli doći do pobjeda i medalja.

- Sa jednog velikog natjecanja donijeti šst odličja zlatnog i srebrnog sjaja mogu samo velikani ovog sporta, a to naši dečki jesu. U velikoj konkurenciji biti ukupno drugi, a prvi iz Hrvatske je veliki uspjeh. Nemam riječi nego čestitke našim članovima i njihovim trenerima, kratko je kazao predsjednik KBK Palestra, Matej Lebo.

image

KICBOXING EUROCUP KARLOVAC 2023.

/Slobodna Dalmacija
07. svibanj 2024 01:32