StoryEditorOCM
SportSJAJAN USPJEH

Kristijan Nikolić iz KBK Palestra Benkovac prvak države u kickboxingu!

Piše Zadarski.hr
4. lipnja 2023. - 10:52

U subotu je KBK Palestra Benkovac sudjelovao na državnom prvenstvu u Osijeku za starije kadete u point fightu, te za juniore i Seniore u Full contactu.

Kristijan Nikolić uz tri pobjede i to uz jaku konkurenciju uspio je sve protivnike nadmašiti svojom brzinom i tehnikom te osvojiti zlatnu medalju. 

Prvi pobjednik mu dolazi iz Budokai Labin, Ivan Alexander te ga pobjeđuje rezultatom 11:1 

Drugi protivnik mu dolazi iz Pule David Vretenar iz Planeta Sporta. Borba je bila toliko napeta da su išli u produžetke te na posljetku na prvi bod gdje Kristijan pobjeđuje sa rezultatom od 19:17.

Finalnu borbu radio je sa Davidom Nižećem iz Pretorijan Zadar gdje pobjeđuje sa rezultatom 7:6 i uzima Zlatnu medalju na državnom prvenstvu.

Marko Kutija sa jednom pobjedom i jednim porazom u jakoj konkurenciji zauzima brončanu medalju te, Ivan Kruneš također nakon prolaska u polufinale zauzima brončanu medalju na državnom prvenstvu. 

image

Kristijan Nikolić

KBK Palestra Benkovac

-Sva tri naša borca opravdali su očekivanja, uzevši zlato i dvije brončane medalje. I ovo nam je dokaz da bez predanog i stručnog rada teško da se može imati uspjeha, tim više što je u Osijeku bila jaka konkurencija iz cijele Hrvatske. Osobno i mi u klubu smo zadovoljni učinkom, kazao nam je trener KBK Palestre, Matej Lebo.

26. travanj 2024 22:47