StoryEditorOCM
SportTREĆA NL - JUG 10. KOLO

U dvije odigrane utakmice ovog kola Primorac je podbacio, dok su igrači HV Posedarja, pod vodstvom novog trenera, ‘razbili‘ protivnika

Piše Ivica GJERGJA
23. listopada 2022. - 13:48

Od tri utakmice koje se trebaju odigrati u 10. kolu ove lige odigrane su dvije i to ona u Biogradu, gdje su domaćini dočekali Zmaj (M) (2:3), a u Ivanbegovini je Kamen bio domaćin HV Posedraju (0:4). Zadar danas (nedjelja) igra u Baškoj Vodi s Uraniom, a osvrt ćemo napisati dan iza susreta. No pođimo redom. Ove dvije utakmice su različito završile, ona u Biogradu je izgubljena. Primorac nije u srazu sa Zmajem bio ni sjena one momčadi koja je samo tri dana prije odigrala kup susret sa prvoligašem Varaždinom, koga su doslovno držali na konopcu, vodili 1:0 i taj rezultat, ali i igru držali sve do 85. minute kada su primili zgoditak i otišli u produžetke. Na kraju produžetaka izgubili su susret, nisu uspjeli jer su igrali protiv profesionalaca. Kako je vrijeme odmicalo sve više je igra, ali i rezultat odlazio na stranu gosta, da bi na kraju bio 1:4. No u subotu su igrali prvenstvenu svoje lige Treće, a protivnik je bio Zmaj iz Makarske. Očekivanja vjernih navijača „Lokadura“ su bila da će lako izaći na kraj sa gostima. Navijači su se prevarili a igrači su razočarali, nisu bili ni blizu igre od tri dana ranije sa prvoligašem. Zmaj se iskazao i pokazao kao dobro posložena momčad, da ima glavu i rep u igri. Izvrsno je igru postavio trener Primorca, Mirko Labrović, no zamislili su jedno ali ako igrači to ne ispune uzalud je trud i traženje što da se učini. Čak je Labrović iz prvih 11 izostavio strijelca Karla Torbarinu, da bi ga uveo u drugom dijelu koji je bio uvijek potentna opasnost po gol gosta. No nije imao dovoljno suigrača da dovede svoj tim do pobjede. Vjeruje se da će Labrović sa svojim timom dovesti igrače do razine igre od ranije i da će ubirati pozitivne „poene“ za svoje igre u budućim susretima. Glavu gore, dečki!

Trenutno je Primorac na ljestvici osmi sa 14 osvojenih bodova.

Iako su igrači HV Posedarja najavljivali, ali onako potiho da bi u Ivanbegovini mogli trijumfirati, uzeti bodove, dakako nakon dobre igre, nije baš to prolazilo kod svakog. Bilo je bojazni, a ta bojazan je nestala kada je susret počeo. Vitez je pokazao gard i kako se bori za boje svoga kluba. Dva igrača zaslužuju, dakako uz sve ostale u timu, da se istaknu jer su postigli po dva zgoditka. To su Lovre Čirjak, dečko koji u posljednje vrijem trese mreže kao na tekućoj vrpci te Mateo Rončević kome su zabijanje golova postali navika. Njihovi golovi su donijeli nova tri velika boda. U posljednje tri utakmice sve tri pobjede su uzeli Vitezovi, a zanimljivo da je u dvije koje ih je vodio novi trener Marko Pinčić uzeo obje pobjede, jeli to slučajno? Ne bi rekli, Marko je nastavio tamo gdje su njegovi prethodnici stali. Dakako da su na povratku doma iz Ivanbegovine, Vitezovi proslavili uz pjesmu, nove bodove, a sam trener Marko Pinčić nam je kazao:

- Zadovoljan sam u potpunosti prikazanim i pokazanim, kako i igrom i rezultatom te datim svih mojih igrača u polju. Što vam reći za pobjedu na strani nego da smo domaćina „ubili“ igrom i onim čemu stremimo i želimo, a to je dobra igra i rezultat. Cilj nam je uvijek pobjeđivati, imati čvrst gard, ali i način na koji to radimo i želimo doći do pobjede. Ići ćemo i idemo dalje svojim zacrtanim putem. Još jednom bih svim mojim igračima čestitao na igri i pobjedi, kazao je Pinčić.

HV Posedarje je trenutno na petom mjestu ljestvice sa 16 osvojenih bodova.

04. svibanj 2024 23:21