StoryEditorOCM
SportBLIC RAZGOVOR

Trener Hari Rančić već sad ima pregršt ponuda od drugih klubova: "Bibinje su divna nogometna sredina, puna talenta!“

Piše Ivica GJERGJA
19. srpnja 2022. - 15:49

Hari Rančić, jedan od najboljih nogometnih trenera u Prvoj županijskoj nogometnoj ligi Zadar, postiže odlične rezultate vodeći momčad Bibinje u posljednje četiri godine. Bibinje su ovu sezonu završile na drugom mjestu Prve ŽNL, iako su dugo vodili „mrtvu trku“ za prvaka s Polačom.

Rančić je prvu sezonu po dolasku u Bibinje vodio pionire i već tada se iskazao u trenerskom poslu jer su sezonu završili s jednim porazom. Dvije godine kasnije s kadetima je ostvario četvrto mjesto, a godinu nakon imali su najbolji rezultat od svih klubova Zadarske, Ličko-senjske i Šibenko - kninske županije. Njegovi dečki pokazali su izuzetan talent, ali i rad te su prvenstvo završili s jednim porazom. Iz godine u godinu njegov rad je „obilježen“ uspjesima kako pionira, kadeta, a posljednju godinu i sa seniorima NK Bibinja. Vodeći seniore Rančić je igračima vratio vjeru u vlastite sposobnosti i ulio im onu dozu drskosti koja ih vodi ka odličnim rezultatima.

- Mogu reći da sam na prvu „kliknuo“ sa dečkima iz seniorskog sastava. Već na prvim treninzima sam vidio tko koliko zna i može. Temeljem toga sam svakog od njih postavio na poziciju koju može najbolje odigrati i uspjeh nije izostao. Kad smo se uigrali, svakom klubu s kojim smo se sastajali zadavali smo glavobolju, a dosta njih je „padalo“ već u prvom dijelu susreta. Mogu reći da su dečki u seniorima odradili istinsku uspješnu sezonu - kaže Rančić.

Što dalje, ostajete ili odlazite ?

- Uvijek ću se sjećati divnih trenutaka provedenih u NK Bibinje. Još jednom mogu reći da su svi dečki izuzetno korektni i pravi sportaši. Ovim putem bih se zahvalio svima u klubu, Upravi, navijačima „Patriotima“, igračima i kolegama trenerima te predsjedniku Mati Bugariji na svemu. Hoću li ostati? Nikad ne reci nikad.

Rančić je nakon svega „tražena roba“ na nogometnom „polju“ i već sad ima dosta ponuda, a hoće li ostati u Bibinju ili će se prikloniti nekom drugom klubu, vidjet ćemo u narednom periodu.

28. lipanj 2024 02:26