StoryEditorOCM
SportTORETA OPEN WATER

Plivačka fešta: prijave još traju, a u subotu će na Silbi biti ludnica! KDP Donat je na korak do povijesnog uspjeha...

Piše Ivica GJERGJA
31. kolovoza 2023. - 19:48

Nadolazećeg vikenda otok Silba bit će centar hrvatskog, a moglo bi se slobodno reći i svjetskog plivanja u otvorenim vodama.

U subotu i nedjelju na rasporedu su, naime, dva velika događaja, kojima će prisustvovati i neki od najboljih svjetskih daljinskih plivača. U subotu se održava "Toreta Open Water" maraton, koji je ujedno i pretposljednja utrka Aci Cro Cup Race-a, odnosno prvenstva Hrvatske u daljinskom plivanju, dok je u nedjelju na rasporedu posljednje kolo 11. sezone Zadarske open water lige, nakon kojega slijedi podjela medalja i velika fešta.

Uz domaći Klub daljinskog plivanja Silba, glavni organizator je KDP Donat, koji uz to ima i povijesnu priliku po prvi put okititi se naslovom najboljeg u državi. I to u obje konkurencije, muškoj i ženskoj. Dva kola prije kraja i plivači i plivačice Donata vodeći su u ukupnom poretku, a nakon Silbe preostala je tek još jedna stanica Aci Cro Cup Race-a, posljednje kolo u Omišu.

Podsjetimo da više od dva desetljeća održavanja prvenstva Hrvatske u daljinskom plivanju Donat se u nekoliko navrata penjao na pobjedničko postolje, ali nikada još na najvišu stepenicu pa bi se ovaj eventualni uspjeh mogao doista okarakterizirati povijesnim i biti kruna dugogodišnjeg odličnog rada u klubu. Osim toga, u "kapici Donata" za vikend će nastupiti i dvije velike zvijezde svjetskog plivanja, Mađar Kristof Rasovszky, koji u bogatoj riznici medalja, između ostaloga, ima i naslov svjetskog prvaka na pet km iz 2019. te olimpijsko srebro na 10 km iz Tokija 2020., kao i njegov sunarodnjak David Betlehem, svjetski i europski juniorski prvak na 10 km, što je još jedan pokazatelj kako zadarski klub sjajno kotira i u međunarodnim okvirima.

Prijave licenciranih plivača za "Toreta Open Water" su zaključene, no svi rekreativci mogu se prijaviti fizički na licu mjesta prije samog maratona, koji počinje u subotu u 11 sati. Prijave za posljednje kolo ZOWL-a moguće su putem web stranice KDP-a Donat i otvorene su do subote (2. rujna) u 21 sat. Plivački festival na Silbi upotpunit će štafetna utrka prvenstva Hrvatske 4x1500 m, koja je na rasporedu u subotu u popodnevnom terminu.

Pozivaju se svi plivači i rekreativci da dođu ovaj vikend na Silbu i uživaju u sportu, zabavi te prekrasnom ambijentu ovog jedinstvenog otoka u zadarskom arhipelagu.

Sve informacije vezane za sam put dostupne su na web i facebook stranicama KDP-a Donat.

04. srpanj 2024 18:43