StoryEditorOCM
SportČETVRTAK NA VIŠNJIKU

Dolazi nam Budućnost, a trener Jusup kaže: "Doći će izuzetno motivirani s mišlju da pobijede. Pozivam navijače da nam pomognu!"

Piše Dražen Žura
29. prosinca 2023. - 15:06

Nije se pravo ni utišala euforija nakon velike i iznenađujuće pobjede Zadra u ogledu s Partizanom, u Krešin dom dolazi Budućnost iz Podgorice, momčad koja unatoč rezultatskim problemima želi ostati u samo vrhu. Istina, imaju svega jednu pobjedu više nego zadarska momčad koja potiho kuca na europska vrata, odnosno mjesto u EuroCupu.

- Nakon Partizana smo se malo odmorili, igrači su dobili dva dana slobodno i nakon toga smo krenuli s pripremama za Budućnost. Oni imaju širok roster, u ovom trenutku su u malom preslagivanju, možda se to odrazilo i na njihov rezultat. Baš iz tog razloga moraju hvatati dobro raspoloženje i pobjednički ritam. Doći će izuzetno motivirani s mišlju da pobijede. Moramo biti svjesni toga i pokušati odigrati u prvom redu dobro defenzivno i u skoku. Pozivam navijače da nam pomognu, da budemo zajedno, da igramo zajedno i pokušamo napraviti još jedan dobar rezultat – kazao je Danijel Jusup, trener Zadra koji će nedvojbeno dobiti golemu potporu s tribina, možda ne posve krcatu dvorane kao protiv  Partizana, ali dovoljno grlenu.

Svjedoci smo kako su mnogi klubovi u ovom mini prijelaznom roku AdmiralBET ABA lige posegnuli za osvježenjima unutar momčadi, dok je Zadar pod ”ograničenjem”. Ispucalo se izgleda sve limite, pa je teško očekivati da će se na Višnjik iz FMP-a preseliti Austin Luke kojeg će u beogradskim redovima, izgledno je, zamijeniti Matic Rebec. U Zadru je pak jedan igrač ”viška”, međutim, iz korektnost prema njemu i stručnom stožeru nećemo navoditi ime. 

- Sad je pravo vrijeme za preslagivanja, siječanj je zadnji trenutak. Dosta klubova reagira, to me ne čudi jer je daleko kraj sezone pa se novi igrači mogu asimilirati i postati iskoristivi na pravi način. Mi smo ograničeni budžetom, ne možemo u ovom trenutku biti na tržištu – zaključio je Jusup.

Valja podsjetiti kako se na otvaranju sezone Zadar morao otisnuti prema Podgorici gdje su doživjeli više nego uvjerljiv poraz, Budućnost je slavila rezultatom 103:73. Ali, kako je vrijeme odmicalo Zadar je kroz prvi dio sezone, kojeg su zaključili na sedmom mjestu, izgledao sve uigraniji. Zato misli treba okrenuti nakratko Partizanu i nastojati preslikati na suparnika koji slijedi. 

- Nakon velike pobjede protiv Partizana imali smo emotivno pražnjene, ali moramo ići dalje. Igramo protiv EuroCup ekipe koja je u malo turbulentnom razdoblju, nisu u najboljem stanju, dogodile su se promjene, ali doći će dodatno motivirani i mentalno pripremljeni. Nadamo se da ćemo odigrati na razini na kojoj smo igrali posljednju utakmicu pa se možemo nadati pobjedi. Vratio im se Kenan Kamenjaš (SC Derby zadnji klub, op.a.) igra jako dobro, odigrao je vrhunski zadnje kolo protiv njih. Morat ćemo se pozabaviti s njime, ali oni imaju velik broj dobrih individualaca i obrana će morati biti na zavidnoj razini da bismo došli u priliku za pobjedu - kazao je Karlo Žganec, veliki operativac na terenu. 

Utakmica se igra u četvrtak s početkom u 16 sati uz TV prijenos u programu Arenasport 1.

04. svibanj 2024 14:48