StoryEditorOCM
SportIZJAVE TRENERA

Danijel Jusup: "Ovo je bilo čudesno putovanje! U ovoj utakmici smo zapečatili sezonu, bili smo fenomenalni"

Piše D. Žura
4. lipnja 2023. - 22:37

Danijel Jusup osvojio je peti trofej na klupi Zadra. Nakon ABA lige i tri kupa osvojio je i prvenstvo Hrvatske., što ga nedvojbeno čini iznimno uspješnim.....

- Ovo je bilo čudesno putovanje. Krenuli smo 1.8. skromno. Donio sam iskustvo iz Širokog. Imao sam uvid u ABA 2 ligu i s obzirom na budžet sam donio procjenu da bi ti igrači uz kvalitetan rad mogli donijeti rezultat. Već u pripremama smo pobjeđivali ozbiljne utakmice. U ABA ligi smo imali sjajnih utakmica. Igrali smo tranzicijski, brzo. To nas je i koštalo par bizarnih poraza. Pokazali smo svima, ne samo u Hrvatskoj nego i ostalima da se može s igračima iz ove regije. Imamo Bosanca, Makedonca, Slovenca, uz Davisa kojeg sam lani zapazio. Ovo je skupina dobrih ljudi, dobrih igrača. Tim ljudi, sjajni Dijan koji je izrastao u odličnog stručnjaka. Kroz polufinale i finale doigravanja smo bili uvjerljivi. Mislim da smo zaslužili titulu. U zadnjoj utakmici smo zapečatili sezonu, bili smo fenomenalni - rekao je Jusup, a potom se dotakao govora na poluvremenu u svlačionici.

- Rekao sam, imamo 20 minuta, 1.8. smo krenuli, ajmo izvući ovih 20 minuta. Nisam pričao o taktici, ali igrači su bili svjesni toga. Nisu pali pod pritisak. Vrlo su stabilna ekipa kojoj nije trebalo puno govoriti.

Došli ste do titule u petom finalu, koliko vam to znači?

- Mnogo znači. Mislim da sam jedini hrvatski trener koji ima ABA ligu, prvenstvo i kup. Osvojio sam sa Širokim prvenstvo Bosne i Hercegovine, a ovo mi je prvi naslov prvaka u Hrvatskoj.

Kako komentirate Luku Božića?

- Bilo je dosta upitnika, osporavanja. Dokazali smo da se s radom može, da treba prepoznati talent. Drago mi je zbog njega, a drago mi je da sam ja nešto vidio u njemu, što očito drugi nisu.

Vidjelo se na licu trenera Splita, Srđana Subotića, koliko je nezadovoljan ishodom ne samo poraza u trećoj utakmici nego cijelom serijom.

- Jako sam razočaran, teško mi je. Velike čestitke Zadru na tituli, sasvim zasluženo. Prve dvije utakmice su bili blizu, ali su nas u trećoj u svakom smislu pobijedili. Želio bih se zahvaliti mojim igračima koji su bili briljantni ove sezone i ostvarili sve ciljeve. Stajali su uz mene u teškim trenucima. Iako ne plačemo imali smo svojih teških trenutaka. Hvala i mojim suradnicima. Bit će vremena za analizu. Ponosan sam što sam bio u ovom finalu u smislu onoga što smo vidjeli. Prije svega su zaslužni igrači, a potom Splićani i Zadrani na tribinama. Možemo biti ponosni. Imam puno prijatelja u Zadru, drago mi je zbog njih.

Josip Jukić, igrač Splita objektivno je sagledao poraz i trijumf Zadra.

- Teško je bilo što pametno reći nakon ovakve utakmice. Nakon njihovog prvog naleta smo nestali s terena. Mislim da su prve dvije utakmice mogle otići na obje strane, ali njihov ishod je usmjerio ovu zadnju utakmicu. U trećoj utakmici nismo bili pravi i za to nema isprike.

04. listopad 2023 01:24