StoryEditorOCM
KalelargaPOKRAJ ‘MARASKE‘

Strabag dao ponudu 40 tisuća eura višu od procjene za spojnu cestu od Trpimirove obale do Krležine ulice

Piše I.I.
10. listopada 2023. - 13:37

Grad Zadar otvorio je ponude pristigle na natječaj za izgradnju nove prometnice koja će povezivati Trpimirovu obalu s ulicom Miroslava Krleže.

Procijenjena vrijednost radova iznosila je 220 tisuća eura bez PDV-a, a na natječaj je stigla samo jedna ponuda tvrtke Strabag koja je za gotovo 40 tisuća eura veća od procijenjene vrijednosti.

Budući izvođać radove će morati izvršiti sedam mjeseci od potpisa ugovora, odnosno četiri mjeseca od dana uvođenja u posao.

To je prometnica koja će prolaziti pokraj budućeg hotela Maraska. Spojna cesta dvaju ulica prostirat će se u duljini od 152,41 metar.

- Koridor novoprojektirane ceste sastoji se od dva kolnička traka ukupne širine 6 metara te nogostupa širine 3 metra s jugoistočne strane ceste, koji će ići uzduž cijele dionice ceste. Osim izgradnje priključka i spojne ceste – nove javne prometnice koji su predmet projekta, izvest će se izgradnja i/ili izmještanje ostale infrastrukture koja se nalazi unutar obuhvata predviđenog ovim projektom, navodi se u projektu koji je za Grad Zadar izradila tvrtka D&Z.

 

12. lipanj 2024 03:13