StoryEditorOCM
KalelargaKOD HOTELA MARASKA

Kreće izgradnja nove prometnice u Zadru, riječ je o spojnoj cesti Trpimirove obale i Krležine ulice, ali to nije sve...

Piše I.I.
11. rujna 2023. - 11:57

Uskoro se kreće graditi nova prometnica u Zadru koja će povezivati Trpimirovu obalu s ulicom Miroslava Krleže, jer je Grad Zadar objavio javno savjetovanje uoči natječaja.

To je prometnica koja će prolaziti pokraj budućeg hotela Maraska. Spojna cesta dvaju ulica prostirat će se u duljini od 152,41 metar.

- Koridor novoprojektirane ceste sastoji se od dva kolnička traka ukupne širine 6 metara te nogostupa širine 3 metra s jugoistočne strane ceste, koji će ići uzduž cijele dionice ceste, navodi se u projektu koji je za Grad Zadar izradila tvrtka D&Z.

- Osim izgradnje priključka i spojne ceste – nove javne prometnice koji su predmet projekta, izvest će se izgradnja i/ili izmještanje ostale infrastrukture koja se nalazi unutar obuhvata predviđenog ovim projektom.

Procijenjena vrijednost ovih radova iznosi 220 tisuća eura bez PDV-a, a izvođač će radove morati izvršiti sedam mjeseci od potpisa ugovora, odnosno četiri mjeseca od dana uvođenja u posao. 

Iz Grada Zadra za jesen najavljuju i radove na rekonstrukciji ulice Miroslava Krleže i to prvim danom prestanka zabrane prekopa nerazvrstanih cesta (15. rujna).

- Suzdržavali smo se intervencije i zatvaranja te prometnice prvenstveno iz razloga opterećenosti puta Dikla s radovima na projektu Aglomeracije Zadar - Petrčane, ali jednim dijelom i zbog kompleksnosti samih radova jer na toj dionici prometnice uz cjelovitu rekonstrukciju kolnika aktivno će se uključiti Vodovod, EVN i HT s izmjenom dotrajalih, odnosno ugradnjom novih instalacija. Radovi na cjelovitom zahvatu zahtijevat će zasigurno dva mjeseca strpljenja građana kojima unaprijed zahvaljujemo na istom, rekli su nam iz Odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša Grada Zadra. 

29. travanj 2024 09:43