StoryEditorOCM
KalelargaAUTOCESTA A1

Prometna nesreća u tunelu Ledenik: u voznoj traci zbog kvara stalo teretno vozilo na kojeg je naletio kombi u kojemu je muškarac smrtno stradao

Piše M.K.
17. svibnja 2023. - 12:19

Danas oko 11.10 sati na autocesti A1 u smjeru sjevera, u tunelu Ledenik došlo je do prometne nesreće u kojoj je smrtno stradala jedna muška osoba.

Prema prvim informacijama u nesreći su sudjelovala dva vozila.

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji.hr, u tunelu je u voznoj traci zbog kvara stalo teretno vozilo na kojeg je naletio kombi. Uslijed udara jedna osoba iz kombija smrtno je stradala.  

image

foto ilustracija

Vladimir Ivanov/Cropix/Cropix

Promet autocestom je obustavljen od čvora Maslenice do Svetog Roka u smjeru sjevera te se promet odvija obilaznim pravcima.

Slijedi očevid na mjestu nesreće. 

Kako je potvrđeno iz Hrvatskog autokluba, promet u smjeru Like i Zagreba je - prekinut. Brojna vozila ostala su "zarobljena" na kolniku ključne dalmatinske prometnice, jer ne mogu "ni naprijed ni natrag".

image

Kamera HAK Rovanjska

Hak/Slobodna Dalmacija

Spominjanje tunela "Ledenik" kod brojnih vozača budi jezu, jer su u njemu ljeta 2006. godine poginule dvije majke i njihovo dvoje djece koje je tijekom povratka s ljetovanja u Zagreb pregazio kamion-tegljač čiji je vozač tri godine kasnije pravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu od sedam godina i 10 mjeseci.

Zbog toga se stvaraju velike gužve i oko čvora Maslenica, jer brojni vozači pokušavaju izići s autoceste i zamjenskim smjerovima probiti se prema svojim odredištima u unutrašnjosti.

Radi informiranja, cesta od Maslenice, preko Zatona Obrovačkog, do Gračaca i dalje prema Zagrebu je prohodna, ali je stara cesta Split - Knin - Zagreb i dalje zatvorena na dijelu između Knina i Gračaca, dok se na ulazu u Obrovac iz smjera Zadra i karina vozi jednim trakom zbog velikog odrona.

05. listopad 2024 05:40