StoryEditorOCM
KalelargaPRODAJA HNK ZADAR

Za koga će Grad Zadar glasati u prodaji nogometnog kluba? Tko od kandidata ima veće šanse? Evo što o tome kaže gradonačelnik Dukić...

Piše zadarski.hr
29. lipnja 2023. - 14:06

U subotu će se na Stanovima održati Skupština HNK Zadar na kojoj će biti izabran jedan od dva kandidata za kupovinu kluba. Raspravljat će se o dvije ponude za preuzimanje Kluba pristigle od strane Marina Kulaša, hrvatskog poduzetnika iz Kanade i Marka Ivančića, predstavnika grupe investitora hrvatskih korijena iz Australije. Sjednica će biti zaključena s izborom najboljeg ponuditelja, izvijestili su u četvrtak iz HNK Zadar.

"Održavanje Skupštine HNK Zadar u subotu nije kraj procesa odlučivanja u ulasku strateškog investitora i partnera u nogometni klub. Zapravo je tek početak. To je prvi korak od brojnih koji nas čekaju na putu do konačnog ulaska strateškog partnera u klub." kaže gradonačelnik Zadra Branko Dukić u ime većinskog vlasnika kluba. 

"U subotu će se na Skupštini HNK Zadar prezentirati i raspraviti pristigle ponude investitora, te se očekuje donošenje zaključka skupštine o tome koja je ponuda bolje i kvalitetnije rješenje za nogometni klub. Tek nakon toga predstoje daljnji koraci i razgovori s investitorima o svim važnim pitanjima, pravima i obvezama jedne i druge strane" rekao je gradonačelnik dodajući da je predstavnik Grada Zadra u skupštini HNK Zadar pročelnik Ureda za unutarnju reviziju Krešimir Karamarko.

Kome će se prikloniti Grad Zadar, nismo uspjeli doznati. Neslužbene informacije koje dolaze do novinara govore da, s obzirom na prezentirane ponude, više šanse za ulazak u vlasničku strukturu navodno ima Marin Kulaš. U tom slučaju Grad Zadar bi zadržao 25 posto dionica. Ali to su, kako nam kažu, priče na dugom štapu. Treba pričekati Skupštinu kluba u subotu... 

01. srpanj 2024 15:29