StoryEditorOCM
ForumMALVERZACIJE

USKOK objavio za što tereti bivšeg ministra: Dijelio je novac iz rebalansa proračuna tvrtkama o obrtima s kojima je bio osobno ili interesno povezan

Piše PSD
19. veljače 2022. - 19:45

Glavni krimen ministra gospodarstva Darka Horvata prema tvrdnjama Uskoka je taj što je “sredio” bespovratna sredstva obrtima i malim poduzećima koja su bila ispod crte i nisu ispunjavala uvjete za njihovo dobivanje, piše Jutarnji list.

Ministar Horvat je čak, sumnja Uskok, od ministra financija Zdravka Marića tražio i rebalansom proračuna dobio novac za programe razvoja malog i srednjeg poduzetništva i obrta. Kad je dobio sredstva, sumnja se da ih je raspodijelio obrtima i tvrtkama s kojima su on i ostali okrivljenici bili osobno ili interesno povezani. Svu potrebnu papirologiju i administraciji obavljala je njegova pomoćnica, drugookrivljena Ana Mandac.

Prema navodima Uskoka, štetu su pretrpjeli i oni poduzetnici i obrti koji su ispunjavali kriterije za dodjelu sredstava, ali su zbog ministrovih intervencija ostali bez tih sredstava. Potpredsjednik Vlade Boris Milošević i bivši ministar Tomislav Tolušić, sumnja Uskok, bili su među onima koji su tražili dodjelu sredstava za svoje “favorite”. Dio dokaza na kojima se temelji zahtjev za istragu prikupljen je u drugim postupcima.

Kao što je poznato, Ani Mandac, koja je osumnjičena u aferi Vjetroelektrane, na teret joj se stavljaju malverzacije s dodjelom sredstava obrtnicima i malim poduzetnicima.

Inače, Horvat je nešto iza 18 sati u policijskom vozilu je iz jedinice za zadržavanje dovezen na Županijski sud na kojem je za 18:30 zakazano ročište na kojem će se odlučivati o istražnom zatvoru. Stigao je i sudac Krešimir Devčić, ali i Horvatov odvjetnik Vladimir Terešak.

02. lipanj 2024 20:44