StoryEditorOCM
ForumKLIMA SE MIJENJA

Ivana je jedva preživjela superćelijsku oluju, komadi leda probijali su i kroz auto, ima grozne rane. Sve je snimila

Piše VIJESTI SD
29. srpnja 2023. - 18:21

Snažna i razorna superćelijska oluja koja je u nekoliko navrata pogodila Italiju, Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu i Srbiju iza sebe je ostavila potpuni kaos - ranjene i mrtve ljude, razbijene automobile, porušene kuće...

Kažu da je oluja možda bila najjača u Milanu, gdje se pojavio čak i tornado, zatim u Zagrebu gdje je bilo četvero mrtvih, te u srpskom Kraljevu.

image

PRIVATNI ALBUM

image

PRIVATNI ALBUM

Tuča je bila veličine šake, razbijala je automobile, ali i glave prolaznika. O tome svjedoči i Ivana Dukić koja je jedva izvukla živu glavu.

Naime, išla je prijateljici na rođendan u Loznicu, ne sluteći da će se putem boriti za goli život. Ivana je za Novu.rs detaljno ispričala traumatično iskustvo koje je doživjela, a od kojeg se još nije oporavila.

image

PRIVATNI ALBUM

image

PRIVATNI ALBUM

"Kad sam izišla iz kuće, bilo je sunčano, ali nakon samo nekoliko minuta vožnje nebo se zacrnilo. Nazvala sam prijateljicu da joj kažem da ću možda zakasniti na rođendan, ali već tijekom razgovora počeli su padati ledeni komadi tuče po krovu automobila. Shvatila sam da moram sići s ceste, negdje se sakriti" - govori Ivana.

image

PRIVATNI ALBUM

image

PRIVATNI ALBUM

Kako dalje objašnjava, ostaje u autu jer shvaća da je vani strašno.

No nakon samo nekoliko sekundi puca vjetrobransko staklo i u njezin auto ulaze komadi stakla, leda... Noga joj krvari, odlučuje izaći iz automobila i pobjeći negdje na sigurnije mjesto.

"Dok istrčavam, dobivam par udaraca po glavi i leđima i nakon 50-ak metara vidim motociklista sklupčanog uz svoj motor. Prilazim mu, tražim pomoć, a on me štiti svojim tijelom (jer ima kacigu i ruksak), međutim, kako je grad još bio u punoj snazi, čovjek počinje jaukati od udaraca i ja shvaćam da je auto sigurniji. Vraćamo se do auta i tamo čekamo kraj", objašnjava za naš portal ozlijeđena djevojka.

image

PRIVATNI ALBUM

image

PRIVATNI ALBUM

Njezina je obitelj nakon desetak minuta stigla na mjesto gdje se nalazila. Policija nije izašla na očevid jer su, kako ističe, imali pedesetak poziva u isto vrijeme.

"Napravili su zapisnik preko telefona s napomenom da će naše fotografije biti prepoznate", kaže Ivana i dodaje da je na Hitnoj bio potpuni kolaps.

Mnogi su se javili sa sličnim ozljedama, ali nitko s toliko udaraca po cijelom tijelu. "Liječnici su bili začuđeni veličinom ozljeda i nekoliko su puta tražili potvrdu da su doista nastale od tuče", dodaje Ivana.

Sada je čekaju dani odmora i oporavka, a svima poručuje da se ne šale i da vremenske neprilike shvate ozbiljno.

16. lipanj 2024 22:37