StoryEditorOCM
4 kantunaOGORČENA ZBOG NEMARA

"Da li je svrha EU projekata da se svi poslikaju na početku i na kraju realizacije projekta? Staza do vrela Une je pogibeljna!"

Piše L.B.
22. listopada 2021. - 19:50

Županijsku vijećnicu SDP-a Vedranu Mišković (SDP) zanimalo je u petak na Županijskoj skupštini zašto je staza do izvora rijeke Une zapuštena i "dovedena u sramotno stanje."

- Staza koja vodi do vrela Une, našeg hidrološkog spomenika prirode, ne samo da je zapuštena, već je i opasna. O tome smo čitali iz medija, ali nismo čuli da se kasnije nešto poduzelo. Postojao je projekt uređenja te staze, "Spring of Life“, to je završeno prije osam godina i nakon toga se ništa ne održava. To su bila europska sredstva i mene zanima da li je, po vama, svrha EU projekata da stvori dvije, tri sinekurice i da se svi poslikaju na početku i na kraju realizacije projekta, ili su oni ipak zamišljeni da budu održivi? - pitala je vijećnica Mišković na Aktualnom satu.

O ovoj temi je pisao i naš portal, fotografirajući po život opasne željezne šiljke koji strše po stazi.

Župan Longin se, međutim, u odgovoru vijećnici nije previše uzbuđivao zbog opasne staze. Rekao je da u Zadarskoj županiji ima 105 projekata koji se financiraju iz EU fondova.

- Obratit ćemo pažnju i na ovaj - bilo je sve što je kazao Longin.

Inače, projekt "Una-Spring of Life", kojim se EU sredstvima uredila staza do izvora rijeke Une, a čiji je nositelj bila Zadarska županija, završio je 2013. godine, zbog čega je vijećnicu i zanimala njegova održivost, no iz odgovora se nije dalo razabrati kada će netko obići pogibeljnu stazu za koju je direktno nadležna i odgovorna županijska ustanova "Natura Jadera."

01. lipanj 2024 05:35