StoryEditorOCM
SvijetPOTKRESALI MU KRILA

Bolje bi mu bilo da je ostao u mirovini: general-bojnik vratio se u službu u ruskom vojnom zrakoplovstvu da bi ga Ukrajinci srušili iznad Donbasa. Nije mu bilo spasa, evo snimke tog leta..

Piše S.Pg.
4. lipnja 2022. - 14:23
General-bojnik Kanamat Botašev letio je u formaciji od dva ruska borbena zrakoplova kada je njegov pogođen projektilom zemlja-zrakAFP

Pojavila se snimka posljednjih trenutaka 63-godišnjeg ruskog generala kojeg su oborile i ubile ukrajinske snage – javlja Daily Mail.

General-bojnik Kanamat Botašev letio je u formaciji od dva ruska borbena zrakoplova koji su letjeli nisko iznad regije Donbas kada je njegov pogođen projektilom zemlja-zrak.

Vijest o Botaševljevoj smrti dojavila su BBC-ju trojica njegovih podređenih. Smatra se da je oboren na toliko maloj visini da se nije stigao katapultirati iz aviona na vrijeme. Vjeruje se da je ovaj general bojnik najviše rangirana žrtva ruskih zračnih snaga koja je ubijena u Ukrajini.

63-godišnji pilot borbenog aviona prethodno je bio umirovljen prije nego što se vratio na dužnost za potrebe rata u Ukrajini. BBC tvrdi da je dosad 31 ruski vojni pilo...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. srpanj 2024 23:22