StoryEditorOCM

Osijekov sportski direktor priznao Dariji: Navijao sam protiv Hajduka; ima dobar razlog, progovorio i o strahotama rata

Piše Sport SD
8. srpnja 2024. - 14:29

Portugalac Jose Boto, sportski direktor Osijeka, proteklih je tjedana bio u medijima zbog dramatične situacije, propucan mu je automobil u gradu na Dravi.

No, nije ga to pokolebalo, Boto radi dalje, a u Sloveniji je bio u ‘špijunskoj misiji‘, pogledao je dvoboj Hajduka i Šahtara iz Donjecka.

Boto je bio član ukrajinskog kluba od 2018. do 2021. kao glavni skaut i kako kaže Šahtarovoj voditeljici Dariji Bondar, iz Donjecka nosi lijepe uspomene.

Stoga je i navijao protiv Hajduka.

- Naravno, navijao sam za Šahtar, uvijek Šahtar u mom srcu. Došao sam radi toga, ali i zato jer sam sada u hrvatskom klubu i važno mi je vidjeti Hajduk. Ali i posebne ljude koje nisam vidio dvije - tri godine. Sretan sam što sam bio dio ovog kluba.

Kako je bilo vidjeti sve te bivše kolege?

- Uvijek sam emotivan, Darija (Srnu, nap. a.) znam iz vremena rata, bio sam s ljudima Šahtara kad ste igrali u Portu, ali Darija nisam tamo vidio. Sad sam bio presretan kad smo se opet susreli.

Kakav vam se danas čini Šahtar?

- Proveo sam tamo četiri godine, klub mi je ostao u srcu. To je moj klub. Stil igre je i dalje isti, igra s posjedom i kreacijom i brazilskim dječacima koji će narasti i donijeti sreću navijačima. Bio sam sretan tamo, profesionalno i jer sam stekao prijatelje. Imam sretne uspomene.

Podržavate li Ukrajinu u ovom ratu?

- Naravno, podržavam Ukrajinu od početka. Patim što vidim mjesto u kojemu sam živio u ovoj situaciji. Podržavamo mi u Portugalu Ukrajinu koja će mi biti u srcu zauvijek.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2024 22:04