StoryEditorOCM
Regijaistraga pri kraju

Što otkrivaju snimke kamera nastale na dan Dankinog ubojstva? Otkriveni novi detalji, sada je jasno tko govori istinu

Piše Vijesti SD
10. rujna 2024. - 15:50

Istraga o ubojstvu dvogodišnje djevojčice Danke Ilić uskoro se privodi kraju, s obzirom da su službeno stigli konačni rezultati nadzornih kamera u Banjskom polju i Boru.

Kurir doznaje što se zapravo vidi na snimkama s nadzornih kamera koje su naknadno poslane u Beograd na vještačenje.

“Nadležno tužiteljstvo najavilo je nove preglede kamera, a riječ je o snimkama kamera kuće u Banjskom polju gdje je djevojka posljednji put viđena, kao i nadzornih kamera zgrade u Boru u kojoj je Danka Ilić živjela sa svojim roditeljima i bratom, kao i onima pred vratima njihove kuće”, kaže izvor Kurira.

Kako otkriva, rezultati vještačenja tih nadzornih kamera pokazali su tko je govorio istinu prilikom svjedočenja pred nadležnim tužiteljstvom.

“Na snimci ispred vrata kuće Ilićevih vidi se trenutak kada majka izlazi iz stana i sa svoje dvoje djece ulazi u lift zgrade, dok je kamera na zgradi snimila dio kada Ivana stavlja Danku i njenog brata u auto i zajedno s njima kreće u pravcu Banjskog polja”, kaže izvor i dodaje da je sve što su ove kamere zabilježile upoređeno sa izjavama Dankinih roditelja i da u tome nije uočeno ništa čudno.

Podsjetimo, Ivana je na saslušanju pred Višim javnim tužiteljstvom u Zaječaru ispričala o svom kretanju tog dana, odnosno 26. ožujka, kada je Danka nestala, a kasnije i ubijena. Osim nje, ispitan je i Dankin otac.

“Vrijeme kada je Ivana izjavila da je izašla iz zgrade i krenula prema Banjskom polju poklapa se s vremenom zabilježenim na snimci nadzornih kamera iz njihove zgrade. Nikog sumnjivog nije bilo u blizini, niti je itko išao s njima taj dan”, rekao je sugovornik Kurira.

image
Ranko Šuvar/Cropix

Podsjetimo, u Banjskom polju kamere su snimile službeno vozilo u kojem su se nalazili osumnjičeni, a dosadašnji rezultati vještačenja službenog automobila pokazali su da u njemu nije pronađen DNK djevojčice.

“Analize su pokazale da postoje samo tragovi osumnjičenih, ali ne i Dankini. Izdvojeni su i tragovi DNK s njihove odjeće i alata iz njihovih domova, ali ni tamo nije bilo Dankinog DNK. A budući da je, kako se sumnja, Danku udario službeni automobil "Vodova", koji ima ugrađen GPS uređaj, isti je pregledan kako bi se utvrdila putanja kretanja osumnjičenih. Vještačenja su napravljena za 26. ožujka, ali i naredna tri dana. No, ona nisu bila od velikog značaja za istragu”, podsjeća sugovornik.

S druge strane, novi rezultati pregleda kamera u Banjskom polju pokazali su kretanje drugih vozila kobnog dana,  i to kako kaže izvor, putem koji vodi ka napuštenoj pojati gde je Danka posljednji put viđena.

Što je utvrđeno analizom kamera?

“Na snimci koji je kasnije skinuta s nadzornih kamera u Banjskom polju uočena su određena vozila. No, daljnjim analizama utvrđeno je da nema podudarnosti, odnosno osobe koje su viđene u automobilima u Banjskom polju nemaju nikakve veze s Dankom Ilić, niti s osumnjičenima za njezino ubojstvo, pa se pretpostavlja da dodatnih provjera neće biti, pogotovo jer su svi svjedoci koji se dovode u moguću vezu s malom Dankom već ispitani", saznaje Kurir.

Podsjetimo, dvogodišnja Danka Ilić iz Bora nestala je u selu Banjsko Polje kod Bora 26. ožujka i od tada joj se gubi svaki trag. Policijskim uviđajem utvrđeno je da je ona ubijena, a za to ubojstvo osumnjičeni su Dejan Dragijević (50) iz sela Zlot i Srđan Janković (50) iz sela Luka, radnici JKP "Vodovod" u Boru. No, iako je istraga još u tijeku, rok za podizanje optužnice uskoro istječe, a neka pitanja ostaju neodgovorena.

Ipak, osumnjičenicima za Dankino ubojstvo produljen je pritvor do 26. rujna, kada inače istječe šest mjeseci, koliko je rok za podizanje optužnice i rok za njihov boravak u pritvoru.

“Optužnica može biti podignuta i naknadno, međutim kao rok je naveden 4. listopada, iz razloga što ako to do tada ne učine, prisiljeni su obojicu pustiti iz pritvora, što se pretpostavljam neće dogoditi. zbog složenosti samog slučaja.”, dodaje naš izvor.

Ipak, kako Kurir saznaje, sve više se bliži razotkrivanje ove misterije, međutim, iako su spomenute snimke otkrile istinu o danu kada je Danka nestala, još se čeka optužnica i što će uopće pisati, pogotovo jer su obojica optuženih u međuvremenu povukla svoja priznanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. rujan 2024 15:50