StoryEditorOCM
Regijaokorjeli ubojica

Okrutno ubio 90-godišnjeg ugostitelja, a policija ga povezala i s ubojstvom koje je počinio kao 16-godišnjak

Piše vijesti sd
18. rujna 2024. - 20:59
Srpska policija uhitila je osumnjičenog ubojicu i povezala ga sa zločinom od prije 30 godina (ilustracija)Robert Fajt/Cropix

Boljevački ugostitelj Sima Balašević Piculj (90) ubijen je prošlog tjedna u selu Bogovina kod Boljevca, a njegovo tijelo iznakaženo ozljedama pronađeno je u kući u kojoj je živio u tom selu. Potraga za napadačem trajala je do prije nekoliko dana, kada su lisice na ruke stavljene D. B. (46) iz okolice Boljevca. No, ubrzo se doznalo da osumnjičeniku ovo nije bio prvi zločin te da je kao maloljetnik ubio muškarca, piše Nova.rs.

Kobni zločin dogodio se 9. rujna u selu Bogovina, a među mještanima je Sima Balašević važio za cijenjenog domaćina i nekadašnjeg vlasnika nekad poznate kavane. Nakon što je Balaševićevo tijelo pronađeno, otkriveno je da je bio mučen do smrti.

Ubijeni Balašević bio je vezan, a na tijelu je imao brojne ozljede i posjekotine. Sumnja se da je osumnjičeni napadač kobnog dana kroz prozor upao u starčevu kuću, vezao mu ruke i noge i mučio ga. Na mjestu događaja policija je pronašla DNK tragove, a nedugo nakon analize policija je uhitila osumnjičenog.

“Policija je sa lica mjesta pronašla tragove na osnovi kojih je identificiran D. B. iz sela Podgorac, osumnjičen za ovo kazneno djelo. Nakon intenzivnog traganja i operativnog rada policija ga je pronašla i uhitila. Uhićenjem D. B. rasvijetljeno je razbojništvo koje se sumnjiči da je počinio 9. kolovoza, kada je ušao u jedno kućanstvo u Podgorcu i uz prijetnju pištoljem od trideset šestogodišnje žene ukrao oko 20.000 dinara zbog čega je u Zaječaru podnesena kaznena prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio ovo kazneno djelo”, rekao je ministar policije Ivica Dačić.

image

Ministar policije Ivica Dačić uhićenog D. B.-a povezao je i s nedavnom pljačkom

Andrej Isaković/Afp

Kako Nova.rs neslužbeno doznaje u tužiteljstvu, ovo nije jedino kazneno djelo s kojim se povezuje uhićeni muškarac.

“Uhićeni se povezuje s drugim zločinom, a radi se o ubojstvu koje se dogodilo davno. Osumnjičeni je navedeno kazneno djelo počinio kao maloljetnik, odnosno sa 16 godina, a radi se o ubojstvu muškarca".

Inače, kako su ranije pisali tamošnji mediji, nedavno se po selu šuškalo da je ubijeni Balašević prodao kuću jer se namjeravao preseliti u Vrnjačku Banju, zbog čega se vjeruje kako su napadači mislili da Balašević drži novac u kući.

Nagađalo se da je motiv novac, no ti su navodi ostali nepotvrđeni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. rujan 2024 21:00