StoryEditorOCM
Regijamisteriozan slučaj

Djed Danke Ilić: ‘Sumnjamo u sve što nam je dosad rečeno. Zbog ove poruke nadam se da je možda ipak živa‘

Piše Vijesti SD
5. kolovoza 2024. - 13:59

Slučaj djevojčice Danke Ilić (2), koja je 26. ožujka nestala, odnosno koju su, kako se sumnja, ubili osumnjičeni Dejan Dragijević i Srđan Janković, postaje sve misteriozniji. Naime, bliži se rok za podizanje optužnice protiv dvojice osumnjičenih, a ako se do rujna ne pronađu konkretni dokazi protiv njih, bit će pušteni na slobodu.

Tim povodom Telegraf.rs donosi razgovor s Milanom Ilićem, Dankinim djedom, koji je rekao da on, ali i Miloš i Ivana, roditelji djevojčice, sve više sumnjaju da je istina – “nešto drugo”.

"Svi smo jako razočarani. Ne znamo što da mislimo, sumnjamo u sve što nam je do sada rečeno, jer s vremenom se pokaže da nema dokaza. Počeo sam vjerovati, odnosno nadati se da Danka je još uvijek tu negdje i daj Bože da su je nekome predali, a ne ubili. Ono što je kod nas izazvalo sumnju je objava koja se pojavila na profilu Radoslava Dragijevića, Dejanovog oca, koji je napisao da je moja unuka u Dusseldorfu u Njemačkoj", rekao je za Telegraf.

image
Screenshot/Facebook

Dodaje da nadležni redovito obavještavaju Miloša i Ivanu kako napreduje slučaj, ali da, kako kaže, više ne zna kome da vjeruje.

"Prvo su priznali da su je ubili, a onda rekli da nisu. Dobili smo dojavu da su u trenutku nestanka bili u automobilu ispred kuće u Banjskom. A sada smo saznali da je njihovi odvjetnici tvrde kako  Ivana kobnog dana nije ni bila u Banjskom polju i da nije mogla slikati Danku, ali slika koju je šogorica dala medijima nastala je tko zna. Sve je to trašno”, kaže Milan Ilić.

Ivana i Miloš se, kaže, dobro slažu s obzirom na cijelu situaciju.

"Snaha je nedavno rodila i ona i beba su dobro. Miloš radi... Drže se, s obzirom na ovo što im se dešava, dobro su. Šta da kažem, sad sumnjaju na sve... Pa opet kažem, volio bih da mi je unuka živa i zdrava”.

Podsjetimo, DNK i GPS vještačenja su do sada stigla u tužiteljstvo i njihova analiza je u tijeku. Pregledana su tri automobila, a do sada je ispitano oko 25 svjedoka.

Svjedoci za sada neće biti dalje ispitivani.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. ožujka u Banjskom polju kod Bora, a policija je nakon desetodnevne potrage i detaljne provjere svih tragova i saznanja uhitila Srđana J. i Dejana D. iz Bora, za koje se sumnja da su djevojčicu udarili automobilom, a potom njeno tijelo stavili u prtljažnik automobila i odvezli na deponij.

Tijelo djevojčice još nije pronađeno.

image
Facebook
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. rujan 2024 09:43