StoryEditorOCM
PolitikaFINALE TROMEČA

HDZ-ovci od danas gledaju put predsjedničkih izbora: Stier je potvrdio svoj rejting, a ključ pobjede bit će u Zagrebu

Piše Zoran Šagolj
10. lipnja 2024. - 16:39

Ovo su još jedni izbori na kojima je HDZ na svojim leđima nosio i iznio Andrej Plenković. Bez njega mi bi bili u egalu sa SDP-om i imali s njima otprilike omjer kakav smo imali kada nas je vodio Tomislav Karamarko ili onaj od prije pet godina, kada Plenković nije bio na čelu liste – komentirao nam je jutro poslije europske izbore jedan dugodišnji HDZ-ov dužnosnik.

S njime se slaže i još niz stranačkih kolega, kao i HDZ-ovih koalicijskih partnera s kojima smo razgovarali. Svi oni u prvi plan stavljaju ulogu koju u stranci, ali i hrvatskoj politici ima Andrej Plenković.

- Da je netko drugi nosio listu, mi i SDP bismo bili u omjeru 5:5, što je, kada se uzme manja izlaznost, isti rezultat kakav smo imali 2019. Nama je sada šesti mandat pripao za nekih 1000 glasova, isto kao što smo ga i IDS-u preoteli na parlamentarnim izborima. Mi bismo s nekim drugim na čelu liste vjerojatno bili i u tom slučaju relativni pobjednici, jer bi do izražaja došla naša jača organizacija na terenu. Andrej je taj koji radi razliku - ističe jedan od tih naših sugovornika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. lipanj 2024 16:40