StoryEditorOCM
Crna kronikaosuđeni na zatvor

Svodnički par zatočio ženu, davili je i tjerali na prostituciju: ‘Carla, 19 g., grudi 6, sramežljiva i napaljena bucka‘

Piše Vijesti sd
31. svibnja 2024. - 18:59

Svodnički par iz Rijeke osuđen je zbog prisiljavanja žene na prostituciju, oduzimanja slobode i prijetnji smrću. U presudi koju je danas objavio Općinski sud u Rijeci opisano je kako je par mučio nesretnu ženu, oglašavao je u jednom oglasniku i zaključavao u stan, a sve se odvijalo 2019. godine.

Osuđena 47-godišnjakinja A.B.D. seksualne je usluge dogovarala telefonski nakon što bi mušterije nazvale broj koji su oglasili u oglasniku Burza. Tamo je stajalo: "Carla, 19 g., opis: grudi 6, sramežljiva i napaljena bucka, ispunjava sve vaše želje i vašu maštu pretvara u stvarnost, u svom domu. Diskrecija zajamčena od 0-24."

Usluge su naplaćivali 500 eura za pola sata i 800 eura za jedan sat. Kada bi žrtva to odbila, krenuli bi s prijetnjama te joj govorili da se time treba baviti još barem mjesec dana dok ne otplati dug za oglase koje su navodno platili 500 eura.

U presudi se navodi kako su joj govorili "da će doći po nju ukoliko ne želi sama doći, prijetili joj da će ju istući, da je prate njihovi prijatelji, da će je ukoliko ih prijavi policiji naći i mučiti, a ako završi u zatvoru da neće izaći živa. Da će ju naći i ako ode u Australiju te da ju neće samo ubiti već i mučiti jer, ako je ubiju, da će to za nju biti vrlo lako, već da će ubiti njenu majku".

image
/Shutterstock

U stan je morala dolaziti svakog dana u 7:30, a otići je smjela tek oko 2 sata ujutro. Četvrtkom, petkom i subotom nije smjela ići svojoj kući, dok je nedjeljom mogla otići kući tek oko ponoći ili 2 sata ujutro. Osuđeni B. D. zaključavao ju je u stan kako ne bi mogla otići. Također joj je prijetio pištoljem. Ako se netko od klijenata ne bi pojavio, par ju je šamarao, a jednog dana kada se nije pojavio nijedan klijent, B. D. ju je primio rukama oko vrata i počeo gušiti.

Žrtva je nakon tog događaja uspjela pobjeći i sve je prijavila policiji. Istraga je otkrila da je svodnički par na žrtvi u mjesec dana zaradio 76.700 kuna. Tvrdili su kako su u tom razdoblju bili ovisni o alkoholu i tabletama.

B. D. i A.B.D. na kraju su osuđeni na po deset mjeseci zatvora. Uz to, dobili su još 11 mjeseci uvjetnog zatvora, a tu kaznu neće morati izdržavati ako u roku od tri godine ne počine novo kazneno djelo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. lipanj 2024 18:38