StoryEditorOCM
Crna kronikanagodba s tužiteljem

Djevojka koja je nožem ubola tri godine stariju sestru mora u zatvor: Okidač su bile poruke na društvenoj mreži

Piše Hajdi Karakaš Jakubin/JL
23. kolovoza 2024. - 11:40
19-godišnjakinja iz Međimurja sestru je napala keramičkim nožem i zadala joj ubodnu i dvije rezne rane (ilustracija)Afp

Nakon što je u veljači ove godine 19-godišnjakinja u Murskom Središću keramičkim nožem ubola tri godine stariju sestru i završila u pritvoru, odmah nakon podizanja optužnice odlučila se nagoditi s tužiteljstvom te priznati krivnju i prihvatiti predloženu sankciju.

Iako je tijekom obračuna 22-godišnjakinju dok je sjedila na stolici, ubola prvo keramičkim nožem u lijevu potkoljenicu i potom dva puta najmanje ju još porezala po desnoj potkoljenici, tužiteljstvo ju je optužilo za pokušaj nanošenja teških tjelesnih ozljeda. Krivnju je priznala, a nakon što je podignuta optužnica, odlučila se nagoditi s tužiteljima prihvativši, bez ulaska u sudski postupak, ponuđenu sankciju čakovečkog tužiteljstva, piše Jutarnji list.

Jer sestri optužene su zadobivene ozljede okvalificirane kao lakše, a takav ishod se može zahvaliti i drugom ukućaninu koji je 19-godišnjakinju spriječio u daljnjem ozljeđivanju te joj uzeo nož iz ruke.

Stoga je 19-godišnjakinju Općinski sud, a na osnovu sporazuma s tužiteljstvom osudio na dvije i pol godine zatvora, ali toliko neće morati odslužiti jer joj je dosuđen djelomični uvjet prema kojem godinu dana mora provesti iza rešetaka, a (pre)ostalih 18 mjeseci je s trogodišnjim rokom kušnje. I u kaznu će joj, naravno, biti uračunat dosadašnji višemjesečni boravak u istražnom zatvoru.

Također joj je izrečena i sigurnosna mjera psihosocijalnog tretmana koji može potrajati najdulje dvije godine te mora platiti i 160 eura sudskih troškova. Keramički nož oštrice 10 centimetara joj, međutim, neće joj biti vraćen jer je sud naložio da ga policija mora uništiti.

Ozlijeđena sestra se sa djelomično uvjetnom kaznom također složila, a svađa je izbila tog 22. veljače oko 11 sati jer je 19-godišnjakinja bila revoltirana porukama koje je sestra objavljivala na društvenoj mreži.

image

Razlog brutalnog napada su poruke koje je sestra objavljivala na društvenoj mreži (ilustracija)

Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2024 21:06