StoryEditorOCM
SplitBRZA PRESUDA

I to se dogodilo! Policija privela pijanog vozača i notornog prekršitelja, sud ga proglasio krivim i zadržao u zatvoru

Piše SPLIT SD
13. rujna 2024. - 12:26

Jučer u ponoć policijski službenici su u Splitu zaustavili su 35-godišnjeg vozača mopeda za kojeg je utvrđeno da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 1,77 g/kg i odbio se podvrgnuti ispitivanju opojne droge u organizmu.

Doveden je u službene prostorije i zadržan do otrježnjenja nakon čega je odveden na općinski prekršajni sud. Traženo je zadržavanje zbog ponavljanja prekršaja, izricanje kazne zatvora, izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom 12 mjeseci te oduzimanje vozila.

Sud je nakon dovođenja donio odluku kojom je proglasio vozača krivim za počinjenje prekršaja i izrekao mu kazna zatvora u trajanju od 18 dana i  zaštitnu mjeru zabrane upravljanja vozio AM kategorije u trajanju od 12 mjeseci te je donesena odluka da mu se trajno oduzima moped i prometna dozvola.

Vozač je višestruki ponavljač prometnih prekršaja koji je prije ovog postupanja 08. rujna 2024.g. zatečen u činjenju teških prometnih prekršaja  (tada je ostvario obilježja čak četiri teška prometa prekršaja, vozio je pod utjecajem alkohola od 1,31 g/kg i posjedovao je speed) kada je također priveden općinskom prekršajnom sudu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. rujan 2024 12:27