21301858

Pita s tunom, špinatom i mekim kozjim sirom

Piše Vlado Ozretić
Foto Shutterstock
18. ožujka 2022. - 15:41

SASTOJCI

Za tijesto:

300 g oštrog brašna

200 g maslaca

1 jaje

1/2 žličice soli

1 žlica vode

70 g maslaca za namastiti kalup

Za nadjev:

400 g fileta tune

150 g svježeg špinata

200 g mekog kozjeg sira

4 jaja

400 ml vrhnja za kuhanje

sol, papar

 

PRIPREMA (za 4 osobe, vrijeme - 40 minuta)

Sve sastojke za tijesto stavite u mikser i dobro izmijesite u jednoličnu smjesu. Zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku da odstoji jedan sat. Tijesto razvaljajte na debljinu pola centimetra pa ga stavite u namašćeni kalup. Dobro ga utisnite i izbockajte dno vilicom. Stavite ga peći u pećnicu na 190 °C 8 minuta. Kad je gotovo, izvadite ga i u njega stavite tunu narezanu na kockice, špinat koji ste prethodno blanširali i usitnili te natrgani kozji sir. Jaja razmutite s vrhnjem za kuhanje, sve dobro posolite i popaprite pa zalijte preko tijesta. Stavite peći u pećnicu na 175 °C 20 minuta. Izvadite i pustite da se malo ohladi prije serviranja.

Najbolju ponudu sezonskih namirnica po super cijenama prelistaj ovdje!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. studeni 2024 21:15