SASTOJCI
Za tijesto:
300 g oštrog brašna
200 g maslaca
1 jaje
1/2 žličice soli
1 žlica vode
70 g maslaca za namastiti kalup
Za nadjev:
400 g fileta tune
150 g svježeg špinata
200 g mekog kozjeg sira
4 jaja
400 ml vrhnja za kuhanje
sol, papar
PRIPREMA (za 4 osobe, vrijeme - 40 minuta)
Sve sastojke za tijesto stavite u mikser i dobro izmijesite u jednoličnu smjesu. Zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku da odstoji jedan sat. Tijesto razvaljajte na debljinu pola centimetra pa ga stavite u namašćeni kalup. Dobro ga utisnite i izbockajte dno vilicom. Stavite ga peći u pećnicu na 190 °C 8 minuta. Kad je gotovo, izvadite ga i u njega stavite tunu narezanu na kockice, špinat koji ste prethodno blanširali i usitnili te natrgani kozji sir. Jaja razmutite s vrhnjem za kuhanje, sve dobro posolite i popaprite pa zalijte preko tijesta. Stavite peći u pećnicu na 175 °C 20 minuta. Izvadite i pustite da se malo ohladi prije serviranja.
Najbolju ponudu sezonskih namirnica po super cijenama prelistaj ovdje!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....