Priznajte, u ove dane najbolje je, ako već morate zagrijati kuhinju maksimalno jednom u danu. Ako već klima "piči" na najjače, ne mora se "tuč kontra" sa štednjakom. A, naravno, s obzirom na cijenu struje, štednjak je daleko od svog imena. Jela koja se mogu spremiti u hladnjak i koja mogu poslužiti kao i večera najbolja su, stoga, kombinacija. Ova salata od mladog špinata s piletinom, grožđem, jabukama, stabljikastim celerom i gorgonzolom idealna je, zato, da ove vrele dane.
Dobar vam tek!
SASTOJCI:
Za 4 osobe, priprema: 20 minuta
- 150 g mladog špinata
- 500 g pilećih prsa
- 1 jabuka
- 150 g bijelog grožđa
- 80 g stabljikastog celera
- 200 g gorgonzole
- 80 ml maslinova ulja
- 1 limun
- 30 ml aceta balsamica
- sol, papar
PRIPREMA:
Špinat operite i ocijedite od viška vode. Pileća prsa ispecite na tavici i ostavite sa strane da se ohlade. Maslinovo ulje, limunov sok, sol, papar i aceto balsamico stavite u jednu posudu i pjenjačom dobro izmiješajte da dobijete emulziju.
Na veliki tanjur slažite špinat pa na njega stavite narezanu piletinu. Sve prelijte emulzijom, na vrh stavite narezane kriške jabuke, bobice grožđa, sitno nasjeckan celer i komadiće gorgonzole.
_______________________
Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s Tommyjem.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....