StoryEditorOCM

Kiša zasad kvari veliku hrvatsku feštu u Berlinu, performance navijača još na čekanju

Piše Frane Vulas
15. lipnja 2024. - 09:45
Spuštena je hrvatska navijačka zastava s Dalmatia Tower u znak podrske nogometnim reprezentativcima Tom Dubravec/Cropix

Kiša u subotnje jutro, na dan susreta Hrvatske i Španjolske ma Euru, kupa Berlin. Naravno, u velikom gradu od 4 milijuna ljudi nisu svugdje isto vrijeme, ali na istom je tragu. Zbog toga je pod znakom pitanja i razvijanje velike hrvatske zastave navijača iz Crikvenice. Čekaju još i potvrdu da imaju dopuštenje za taj performans, ali opet će svi pogledi biti uprti o u nebo. Bude li jaka kiša, nema sve skupa previše smisla.

Navijači iz Crikvenice stigli su u Berlin s velikom hrvatskom zastavom koja prati reprezentaciju još od Eura u Portugalu 2004. godine. Organizator i idejni vođa Dado Čor s prijateljima ju je dovezao u kamperu, ispred kafića Remvi u kojem su se okupljali sinoć hrvatski navijači. Tamo ju je bilo nemoguće potpuno razviti zbog nedostatka prostora. Prije Eura bila je izvješena i u Splitu, na najvećoj zgradi u Hrvatskoj, 135 metara Dalmatia Toweru.

Zastava na crveno-bijele kvadratiće je dimenzija čak 107 sa 12,5 metara. Površina zastave je 1.400 četvronih metara, a teška je 150 kilograma. Najveći izazov dosad vjerojatno je bilo donošenje zastave u Katar na Svjetsko prvenstvo koje se tamo održalo prije dvije godine. Tamo je bila apsolutni hit.

Razvijanje zastave u planu je kod Brandenburških vrata, u 13 sati, ali čeka se još zeleno svjetlo lokalnih vlasti i da se nebo smiluje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. lipanj 2024 09:45