StoryEditorOCM
Više od sportagledao je derbi

Bivši trener Barcelone: ‘Spavao sam u Rakitićevom dresu. Livaji je nešto nedostajalo‘

Piše SPORT SD
16. rujna 2024. - 09:12

Ogled Dinama i Hajduka na Maksimiru na tribinama je okupio veliki broj navijača, brojne eminentne osobe iz hrvatske nogometne javnosti, ali i one strane. Quique Setien, bivši trener Barcelone, na poziv prijatelja stigao je na najveći hrvatski derbi, a paralele koje je kroz karijeru vukao s hrvatskim igračima otkrio je za Dnevnik Nove TV.

Atmosferom i strašću koju je vidio van i na terenu Setien je ostao oduševljen, međutim samu igru nije htio komentirati, već je generalno pohvalio naš nogomet.

- Sjećam se u svoje igračko vrijeme igrača s ovih prostora koji su bili izvanredni, u čijem sam nogometu uživao - započeo je, pa se prisjetio Davora Šukera.

- Igrao sam protiv njega. Sjećam se jedne finte koju mi je napravio. Shvatio sam da je to neka druga razina.

Setien je u karijeri vodio brojne klubove, između ostalog i Real Betis, gdje je sjajnim rezultatima i igrom u njegovoj eri, sebi zaradio prelazak u Barcelonu. U katalonskom gigantu zadržao se tek 25 utakmica, no imao je priliku voditi igrače poput Lionela Messija, Luisa Suareza, ali i Ivan Rakitića, prenose Sportske novosti.

image
Damir Krajac/Cropix

- Za mene je Rakitić bio jako dobar igrač. Puno mi je pomogao jer osim što je fantastičan nogometaš i što je tip igrača koji su mi se uvijek sviđali, on je velika osoba. Radišan je, pošten i s jako puno kvaliteta.prije utakmice. Razgovarao sam s njim prije utakmice, a navečer sam mu i poslao poruku s fotografijom sebe u njegovom dresu koji mi je dao. Stavio sam dres na sebe i spavao u njemu. Zaista krasan dečko, veliki nogometaš i sjajna osoba.

Dotakao se Setien i Luke Modrića, s kojim iz vremena kad je vodio Barcelonu pamti jednu anegdotu.

- Uoči jedne utakmice sam imao intervjue i svi su me ispitivali za Cristiana Ronalda. A ja sam rekao ‘dobro, Cristiano je dobar, ali onaj koji se meni sviđa je Modrić‘. I onda sam još malo pričao o njemu, a on me je sutradan, kad je utakmica završila, čekao sa svojim dresom.

Nije Rakitić jedini Setienov bivši igrač kojeg je 65-godišnji španjolski stručnjak imao priliku gledati na Maksimiru. Setien je, naime, kao trener Las Palmasa imao priliku voditi Marka Livaju i Alena Halilovića.

image

Leo Messi i Marko Livaja

Lluis Gene/Afp

- Livaja nam je dao dobrih stvari, bio je dobar igrač, ali mu je nešto nedostajalo u tom trenutku. Bio je potentan igrač, igrač kojeg sada vidimo. Nismo imali previše osobnog kontakta s njim zbog njegovog nepoznavanja jezika, ali je dobre stvari odradio dok je bio tamo. Halilović također, slična situacija. On je više poznavao španjolski. Izvanserijski je igrač, u tehničkom smislu jako dobar i donosio je dobre odluke na terenu, ali nedostajalo mu je kontinuiteta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2024 09:16