StoryEditorOCM
Strani nogometsuspenzija za dakua

UEFA nije imala milosti za albanskog reprezentativca, stigla kazna: ‘Doveo je nogomet na loš glas‘

Piše SN
23. lipnja 2024. - 18:01

Hrvatski nogometni savez (HNS) dobio je kaznu od ukupno 28.000 eura zbog nedozvoljene uporabe pirotehničkih sredstava među hrvatskim navijačima tijekom utakmice s Albanijom u Hamburgu, a bez kazne nije prošao ni naš protivnik. Dapače, albanski je savez dobio puno veću nego hrvatski - pišu Sportske novosti.

Uefa je odlučila kazniti Albance s 2500 eura za nedozvoljenu uporabu pirotehničkih sredstava među navijačima, s 20.000 eura za utrčavanje navijača u teren i dodatnih 25.000 eura za "prenošenje provokativnih poruka neprimjerenih sportskom događaju". Dakle, ukupno 47.500 eura.

Nadalje, na adresu albanskog saveza stigla je i "personalizirana" kazna u vidu dvije utakmice suspenzije za Mirlinda Dakua.

Bivši napadač Osijeka, podsjetimo, nakon utakmice je došao do navijača i uzeo megafon u ruke te poveo pjesmu protiv Srba i Makedonaca.

"Pi**a im materina, Srbima i Makedoncima", zapjevao je Daku.

U Uefinom objašnjenju stoji da je Daku dobio kaznu "zbog kršenja osnovnih pravila pristojnog ponašanja, zbog korištenja sportskih događaja za manifestacije nesportskog karaktera i zbog dovođenja na loš glas nogometa kao sporta".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. lipanj 2024 18:07