StoryEditorOCM
Panoramapovoljnije opcije

Skup vam je odmor u Hrvatskoj? U ovim destinacijama ćete uživati u tjedan dana all inclusivea i uštedjeti 600 eura!

Piše MOZAIK SD
23. lipnja 2024. - 07:13

Ljeto je vrijeme za odmor, sunce i opuštanje, a mnogi sanjaju o luksuznom all inclusive ljetovanju bez brige o dodatnim troškovima. Hrvatska se već niz godina suočava s problemom visokih cijena ljetovanja u usporedbi s nekim drugim bliskim nam destinacijama. Sve više ljudi odlučuje se za ljetovanja izvan Hrvatske, u destinacijama poput Grčke, Albanije, Cipra ili Turske, koje nude pristupačnije all inclusive pakete.

Najpovoljniji all inclusive u Hrvatskoj je onaj na Hvaru u hotelu "Jelsa" i košta 1000 eura za sedam dana u srpnju. Odmah nakon Hvara, na jugu Dalmacije u Trpnju je hotel "Faraon", za 1300 eura dobijete sedam dana all inclusive za dvije osobe. Zadnja povoljna opcija je family hotel "Pagus" na Pagu – za 1400 eura dobijete sedam dana all inclusive. Nakon ovih hotela više nema ponude ispod 1700-2300 eura za dvije osobe za sedam dana all inclusive u Hrvatskoj, prenosi putujmojeftino.com.

Zanimljivi primjeri

S druge strane, Grčka – točnije hotel "Triton" na Kreti nudi sedam dana all inclusivea za dvije osobe za 600 eura, a do Krete letite za manje od 100 eura. Na Rodosu do kojeg iz Beča letite za 100 eura, dobijete sedam dana all inclusivea u odličnom hotelu za 650 eura. Do otoka Krfa letite iz Zagreba za 100 eura, a tamo ćete sedam dana all inclusive u hotelu "Aquamarine" platiti samo 700 eura.

Ovo su samo primjeri, a sad gledajte da za dvije aviokarte za Krf trebate 200 eura i 700 eura platite sedam dana all inclusive što je 900 eura za dvoje za putovanje. Ako to usporedite s 200 eura za gorivo, cestarinu i parking iz Zagreba za Trpanj i zatim tamo plaćate 1300 eura all inclusive ukupno plaćate 1500 eura. Razlika je i ta da morate putovati automobilom i moguće je da ćete zapeti satima u gužvi na autocesti. Na kraju odmor u Hrvatskoj ionako plaćate 600 eura više. To je razlika u dvoje, a za četveročlanu obitelj, razlika je mnogo veća.

Povoljnije opcije

Destinacije poput Turske, Albanije, Bugarske, Crne Gore i Grčke postaju sve privlačnije zbog svojih konkurentnih cijena. U Turskoj, na primjer, cijene su značajno niže – pizza košta oko osam eura, kava jedan euro i dva centa, a kugla sladoleda samo jedan euro. Cijene smještaja u hotelima u Turskoj također su niže u usporedbi s Hrvatskom, dok su cijene letova do Turske nikad povoljnije.

Sezona još pravo nije ni počela, a već se svakodnevno susrećemo s vijestima o visokim cijenama na Jadranu. Međutim, uvijek postoje druge opcije za ljetovanje koje su povoljnije.

Ove destinacije nude priliku za opuštanje i uživanje u all inclusive odmoru, bez brige o prekoračenju budžeta. Bez obzira koju destinaciju odaberete, sigurno ćete pronaći nešto što odgovara vašim željama i financijskim mogućnostima.

Trikovi za uštedu

– Ako ste fleksibilni s datumima i destinacijama, možete iskoristiti najbolje ponude. Letovi i smještaji su najčešće jeftiniji izvan sezone ili tijekom tjedna. Korištenje alata poput Google Flights ili Skyscanner, može vam pomoći pronaći najpovoljnije ponude.

– Web-stranice i aplikacije poput Kayak, Momondo i Expedia omogućuju vam usporedbu cijena letova, smještaja i automobila za najam.

– Rane rezervacije često dolaze s velikim popustima, posebno kada je riječ o letovima i smještaju. Planirajte unaprijed i rezervirajte što ranije kako biste iskoristili najpovoljnije cijene.

– Izbjegavajte dodatne troškove za prtljagu putujući s ručnom prtljagom. Većina niskobudžetnih avioprijevoznika naplaćuje dodatno za prijavljenu prtljagu, pa putovanje s minimalnim stvarima može značajno smanjiti troškove.

– Koristite javni prijevoz. U većini velikih gradova javni prijevoz je dobro organiziran i može vas odvesti do većine turističkih atrakcija. Također, istražite opcije za pješačenje ili bicikliranje.

– Prije putovanja istražite koje su besplatne aktivnosti dostupne na vašoj destinaciji.

– Pridružite se programima lojalnosti aviokompanija, hotela i lanaca restorana. Na taj način možete skupljati bodove, koji se mogu iskoristiti za besplatne letove, noćenja ili obroke.

– Putovanje s prijateljima može značajno smanjiti troškove, jer možete dijeliti troškove smještaja, hrane i prijevoza.Također, putovanje u grupi može biti zabavnije i sigurnije.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. lipanj 2024 07:13