StoryEditorOCM
Strani nogometupao im u oko

Prtajinov klub se vraća u treću ligu, a on bi mogao ostati u drugoj, nekadašnji velikan je pokazao interes

Piše Sport SD
30. svibnja 2024. - 22:34

Golgetersku formu s trećeligaške razine nastavio je ove sezone nekadašnji Hajdukov napadač Ivan Prtajin i u drugoj Bundesligi. Za 34 nastupa ove sezone u svim natjecanjima zabio je 16 golova i dva puta asistirao, a posebne pohvale dobio je nakon DFB Pokala iako su ispali. Igrala je momčad Wehena Wiesbadena protiv RB Leipziga i zaključila susret porazom 2:3, a oba gola zabio je Prtajin i dobio pohvale nakon utakmice gdje je uspoređen čak s Robertom Lewandowskim. 

Njegova golgeterska forma ipak nije bila dovoljna da bi Wehen ostao još jedno ljeto u drugoligaškom društvu. Regensburg je bio bolji u doigravanju za jedan gol u dvije utakmice, a jednom se u strijelce upisao i Prtajin.

Wehen se tako vraća u trećeligaško društvo, ali Prtajin bi mogao ostati među drugoligašima. Kako javljaju njemački mediji, njegov nos za gol nije ostao neprimijećen kod klubova u vrhu ljestvice. 

Poseban interes pokazao je nekadašnji njemački velikan HSV, koji bi na ljeto mogao ostati bez glavnog napadača Roberta Glatzela koji želi igrati u Bundesligi. Glatzel je ove sezone zabio 22 gola i 4 puta asistirao u 2. Bundesligi, samo ni to nije bilo dovoljno da HSV preskoči prag za plasman u viši rang. Ponovno su ostali prvi ispod crte, a Glatzel je već po pisanju njemačkih medija dobio ponude Union Berlina, Augsburga i Werder Bremena. 

Ako se odluči na odlazak, koji je po svemu sudeći vrlo vjerojatan, prvi pick HSV-a je Prtajin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. lipanj 2024 02:22