StoryEditorOCM
Ostalohoror

Ruska šahistica na turniru pokušala živom otrovati suparnicu, doznajemo i motiv ovog suludog čina

Piše Sport SD
9. kolovoza 2024. - 17:25

Ruska šahistica Amina Abakarova pokušala je otrovati svoju protivnicu Umajganat Osmanovu na turniru u Dagestanu, tako što je živu iz toplomjera izlila na šahovsku ploču, a zatim i po stolu sa šahovskim figurama.

Nedugo nakon što je Osmanova sjela za stol, osjetila je mučninu i vrtoglavicu, da bi se onda i srušila. Liječnika pomoć pružena joj je na mjestu događaja, a onda je prevezan u bolnicu. Srećom, pojavila se informacija kako nije životno ugrožena, navodi The Mirror.

Kao motiv napada navodi se neprijateljstvo koje traje već neko vrijeme. Abakarova je optužila Osmanovu i da se uvredljivo ponašala prema njoj i njezinoj obitelji i tako dolila ulje na vatru višegodišnje netrpeljivosti, prenosi Nacional.

Organizatori turnira su odmah prijavili incident policiji koja je pregledala snimke nadzornih kamere i tako otkrila da iza svega stoji Abakarova. Osim što je dobila doživotnu zabranu nastupa na šahovskim turnirima, prijeti joj gubitak posla i zatvorska kazna do tri godine.

“Njezini postupci mogli su dovesti do tragičnih posljedica koje su ugrozile život prisutnih. Mora snositi odgovornost za ono što je učinila”, kazala je ministrica sporta u Dagestanu nakon stravičnog događaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. rujan 2024 11:17