StoryEditorOCM
Crna kronikaneprepoznatljivi

Nakon stravičnog otkrića tijela u stanu svi imaju isto pitanje: ‘Osjećali smo miris, sada je postalo učestalo‘

Piše Vijesti SD
25. kolovoza 2024. - 22:49

U stanu u Velikoj Gorici pronađena su dva mrtva tijela. Pronađeni su u takvom stanju da ih nije bilo moguće raspoznati.

Susjedi su u šoku, a pitanje na koje nitko ne nudi odgovor jest: kako je moguće da nitko ranije ništa nije primijetio?

Stanari Šibenske ulice u Velikoj Gorici još su u šoku nakon što su u stanu pronađeni mrtvi 42-godišnjak i 78-godišnjakinja. Tragovi ne upućuju na nasilnu smrt.

"Bolesna je bila i sin joj je bio bolestan s kojim je živjela. Mi smo osjetili miris i prije i sada je bilo učestalo. Nismo znali što i kako. Kako sam ja u poslu, nisam imala vremena i onda mi je čistačica rekla da se ona ne javlja", rekla je predstavnica stanara Ana Vilček za Novu TV.

Policiju je pozvao drugi sin koji s njima ne živi, pojašnjavaju. Kako mu se nisu javili došao je do stana, no u njega nije mogao ući. Pronađeni su u takvom stanju i nakon toliko vremena da ih nije bilo moguće raspoznati.

"Nju sam vidjela tu krajem sedmog mjeseca ili početkom osmog. Njega sam to pitala prije dva tjedna tog starijeg sina, sada mi nikako nije jasno kako su oboje mrtvi“, rekla je Vilček.

To nije jasno nikome. Dok policija tek treba utvrditi identitet osoba postavlja se pitanje: kako nitko prije nije primijetio?

"Meni je to nevjerojatno da nitko ne vidi. Evo naša susjeda ode na ljeto pa je nema po tri mjeseca, ali znamo sve što se događa. Tako da malo mi je čudno“, rekao je susjed Miljenko Munjas.

"To je malo čudno jer ne znam gdje su ti ljudi s prvog kata, gdje su ti susjedi da nisu primijetili da gospođa ne izlazi i njega isto, sina njenog“, rekao je Slavko Jankulija.

Iz Caritasa, gdje se svakodnevno susreću s velikim brojem sličnih životnih priča, šalju apel:

"Osvrnimo se oko sebe, pogledajmo osobe u potrebi, osobe starije životne dobi koje su prepuštene same sebi, koje su osamljene. Nemojmo se ustručavati pozvoniti osobi na vrata i pitati da li je što potrebno“, rekla je Elza Parlov, voditeljica Sektora karitativnog rada u Caritasu

Poruka ove tužne priče jest: brinimo jedni o drugima jer nikada ne znate što se zbiva odmah preko puta vas.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 13:07