StoryEditorOCM
Ostalootrgnuto zaboravu

Malena mista srca našeg: sretno Takmacu za prvih sto godina, neka se i za Selca čuje

Piše Slaven ALfirević
16. srpnja 2024. - 22:06

Nekidan smo spominjali i hvalili Milnarane, mladi Marin Čubretović je bio povod i njegova ambicija da bude uspješan nogometaš u Italiji, pa smo objavili i slike velikih vedeta baluna s Brača poniklih baš iz nekadašnjeg Talasa iz Milne, a kasnijeg MOŠK-a, od Bonačića, Peruzovića, Poklepovića...

Međutim, nije na Braču samo Milna, a nisu ni poznatiji supetarski Jadran i Postira Sardi sami... Javili su nam se iz Selca, tamošnji Takmac ima stogodišnju tradiciju.

Zašto da i njih ne spomenemo? Vrlo rado. Malena mista srca mog, uvik smo tako rado pisali hodajući Dalmacijom gore, dolje, s mora i kraja.

Moment je da otrgnemo na trenutak uspomenu, sportsko društvo Grom iz Selca osnovano je 1922., a već 1924., točno prije sto godina promijenilo je ime u Takmac. Bili su prvaci Brača u velikom nogometu 1966. i 1967. Jednom bilo, sad se spominjalo.

Ali, poslali su nam i sliku svoje najbolje momčadi u malom balunu kad su u velikom preokretu tukli "Rogers" iz Pučišća sa 3:2, makar su gubili sa 0:2. I da se taj meč odigran odavna prepričava godinama. Uostalom, imaju svoje mjesto u nogometnom Leksikonu.

Evo Takmaca, stoje Vinko Plastić, Rade Karajovanović, Antonio Ursić, Vito Mančić, a čuče Niki Jakšić, Oleg Prelas, Đani Jerčić, Bože Bošković.

U slavu Takmaca iz Selca i 102 godine baluna u tom lipom malom mistu na otoku Braču.

E, pa sretno Selčani, sretno vam prvih sto, zapravo 102 godine baluna i Takmaca!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. kolovoz 2024 06:34