StoryEditorOCM
OtociNovih 150 vezova

Veliki projekt na južnoj strani Brača: započeo ga je USKOK-ov osumnjičenik, novac sada ulaže legendarni splitski sportaš

Piše Sandra Barčot
23. kolovoza 2024. - 22:02
Prijekt bi obuhvaćao marinu sa 150 vezova, zgradu recepcije, sanitarne čvorove, restorane, ugostiteljske objekte, suvenirnice, kao i dizalicu za brodoveShutterstock

Nakon punih deset godina od donošenja Urbanističkog plana uređenja za luku nautičkog turizma "Smrka" (bilo je to 5. veljače 2014. godine) na području općine Nerežišća, došlo je na red i pokretanje postupka davanja ovlaštenja za ishođenje lokacijske dozvole od Splitsko-dalmatinske županije.

Riječ je o velikom ulaganju jer bi u istoimenoj uvali na južnoj strani otoka Brača, Općina Nerežišća, koja je zapravo "kopnena", nije na moru, dobila i svoju marinu, i to, prema najavi, od 150 vezova.

Poznati ulagači - poduzetnici i sportaši

No ulaganje ne bi bilo općinsko, već privatnih investitora odavno poznatih Bračanima, svatko u svom sektoru, koji su od 24. travnja 2015. godine osnivači društva "Projekt Smrka d.o.o. za nautički turizam", s temeljnim kapitalom od 2,2 milijuna eura.

Radi se o poznatim investitorima budućeg projekta koji bi obuhvaćao – marinu sa 150 vezova, zgradu recepcije, sanitarne čvorove, restorane, ugostiteljske objekte, suvenirnice, kao i dizalicu za brodove.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 13:10